Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

takze vlastne muzeme diskutovat pouze podle schvalene normy a formy. pokud o nekom napisi ze je to zlodej budu opet smazan pokud napisi pravdu treba o barve pleti pachatele budu opet smazan a blokovan ;-€ atd atd no dobra Andreji jak chces :-/

4 0
možnosti
JU

J92a61n 94U74l74r82i60c16h

26. 6. 2019 17:00

Klíčová změna spočívá v tom, že systém už nebude zapomínat dřívější prohřešky.

To se projeví tak, že dříve či později přijdou o své účty všichni, kteří diskutují jen trošičku neortodoxně a vášnivě.

Třeba já jsem míval průběžně téměř stále na kontě dva tři, výjimečně i více smazaných příspěvků. Nic se nedělo, protože po čase byly starší prohřešky zapomenuty, a já se tak držel stále v pásmu přijatelnosti.

Nový systém proto povede k přísné autocenzuře. Diskutující bude muset vážit každé slovo a vyjadřovat se zcela politicky korektně a bezkrevně.

Řekl bych, že je to taková diskusní kastrace. Šmik a hotovo, milý diskutére.

Jak bude asi diskuse potom vypadat?

"Váš názor není úplně vhodný, drahý kolego. Zvažte, zda je to rozumné. Přeji vám co nejkrásnější den".

"Andrej Babiš je fajn chlap. Mám ho moc rád. Ale přecejen mi tu a tam vadí, že je trestně stíhán".

28 0
možnosti
JU

J28a11n 97U87l47r43i15c31h

26. 6. 2019 17:17

Ještě dodám, že diskutuji často a moc rád. Podíl příspěvků, které mi byly smazány, bych odhadl na sotva 1%.

2 0
možnosti
ZH

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda s novými pravidly bude nově dovoleno psát co si myslíme (samozřejmě slušnou formou), nebo zda i nadále bude platit, že smíme psát jen to, co si cenzoři myslí, že si smíme myslet. Děkuji.

40 0
možnosti
MP

Dobry den pane Hruby, odpoved dostanete na pristim zasedani.

.

.

.

Dobry den, ja mam otazku, kde je pan Hruby?:-)

16 0
možnosti
Foto

Ještě malou technickou: ta nová lišta mi přijde zbytečně široká (tím spíš že se zobrazí pod každou stránkou). Možná by výčet kategorií mohl začít hned za slovem "Blog" (jako to bylo v předvíkendové verzi). Kategorie "Pozvánky,akce" a "Občanské aktivity" by se asi daly dát pod jednu střechu "Aktivity" a Video (kde toho moc není přifařit k fotoblogům). Změnit by se toho dalo víc, ale to by chtělo čtenářský input, aby se to nemuselo každý rok překopávat.

Jo, a na hlavní stránce diskusí se "řazení podle" rozplizlo na tři řádky, přestože v předchozí verzi se to vešlo v pohodě na dva (zřejmě došlo ke změně velikosti fontu v CSS nebo tak něco).

0 0
možnosti
PT

P68e25t15r 70T31o61m59e89k

23. 6. 2019 13:11

Podle toho, jak se tady chová prý administrátor, ale pro mě cenzor Kočička začínám mít pocit, že zakázané slovo je slovo idiotský(takže nic takového zřejmě neexistuje) nebo slovo Banga. Soudím tak podle toho, že mně bylo smazáno toto..........Pane Kočičko, cenzore, vy už nejste anonym?

Možná, že jste schopnější než pan Banga. Jste jeho podřízený?

Proč jsou pravidla v diskutování na Idnesu stále složitější, nejednoznačnější, nespravedlivější a stále víc idiotská?........Nebo je to něco jiného? Jsem přesvědčen, že toto oddělení Idnesu svou práci dlouhodobě nezvládá. To jsem zvědavý, zda mně tento příspěvek taky nějaký cenzor smaže. Prosím v tom případě, abych se v doprovodném mailu dozvěděl ten konkrétní důvod. To se ještě nikdy nestalo.

4 0
možnosti
Foto

Pravidla jsou stále stejná, já bych řekl tato dvě:

- používejte jazyk, který byste použili před svými dětmi

- komentujte k tématu

2 9
možnosti
ND

Za takových podmínek lze přidávat do diskusí jen pochvalné texty.

2 0
možnosti
DR

Bohužel ani sebelepší pravidla nic nezmění na posuzování nejen příspěvků ale i samotných blogů dvojím metrem současnou redakcí. Rv

5 0
možnosti
Foto

Já vnímám, a to často, a velice, minimálně dvojí metr především v celé škále konzumentů a uživatelů těchto těchto bog. stránek, od ,,tvůrců"/autorů počínaje, přes tzv. diskuze, až po mnohé z ,,takydiskutérů"

2 0
možnosti
PT

P64e17t52r 98T22o77m43e17k

22. 6. 2019 9:16

Snažím se být slušný a předpokládám, že slušnost nerovná se politická korektnost. Úroveň diskusí je daná převážně úrovní diskutujících ale velký význam tady mají místní cenzoři. Doufám, že slovo cenzor se smí použít i v kultivované společnosti podle představ pána Bangy. On ani jeho podřízená paní Janků nikdy neodpověděli na dotaz, proč jsou ostatní cenzoři anonymní. Člověk, který komunikuje s veřejností je v případě Idnesu anonym. To je tedy síla. Pán Banga ani paní Janků, tím méně ti anonymové, nejsou schopni držet nějakou jednotnou lajnu, ale my máme být konzistentní. Jak teď budou řešit své přešlapy v novém systému, kde půjde o hodiny a vratky těch chyb, které museli i oni uznat se konat asi nebudou. Je to marné, je to marné, je to marné, je to trapné, je to trapné, je to trapné. Ti amatéři by se tím pádem ocitli na pracáku. Mně je jedno, jestli je někdo běloch, číňan, cikán, indián nebo...Jedno mně ale nejsou jeho názory, jakou ideologii vyznává, jak se chová, jak se přetvařuje,..... A když je to ideologie odporná nebo středověká nebo násilnická nebo rasistická měl bych mít právo to vyjádřit a nebýt za to perzekuován. Jenomže to by ti, kteří o tom rozhodují museli být aspoň slušní. A měli by mít sebereflexi a uznat, že na něco nestačí. Škoda, že je nereálné se domluvit na tom, že všichni odtud vypadneme. Ti místní amatéři by se tím pádem ocitli na pracáku.

7 0
možnosti
JH

No a co - raději být diskvalifikován, nežli s těmi zdejšími Vlky výti:-)

5 1
možnosti
Foto

Kkůli Vlkům je diskvilifikace naprosto bezpředmětná, i když se i boxery ohánějí. Na ty stačí virtuální lupara;-D

0 0
možnosti
AS

A27l98e75š 54S66z86a78b10ó

21. 6. 2019 22:29

ufff, no a mám to opět těžké, nejsem totiž zastánce vulgarit no a i když dokážu být někdy opravdu drsnější a má nejtvrdší vulgarita opravu nezní " jdi mi k šípku", tak v diskusích se jim opravdu vyhýbám i když někdy to je opravdu těžké

občas se tzv. "srážce s blbcem" vyhnout nedokážete a to potom bolí ....auuuu

ale ovládám se i když jsem člověk emocionální

co mě však zaráží jsou některé smazané příspěvky např. onehdy jsem jistému člověku jehož jméno se občas nesmí vyslovit "Vaněk" - hokus pokus (projde to?)

napsal, že mi silně připomíná mého komunistického politruka z vojny a byl jsem smazán, tak to jsem to dlouho rozdýchával

stejně tak tomu je v diskusích o romech - raději se jim vyhýbám neboť nevím kde zde přesně začíná a končí administrátorská korektnost, kterou určuje někdo kdo se může být cítit ukřivděn

narážím zde opět na smazaný příspěvek, že člověk "zpěvák", který je ve svých textech vulgárnější než poslední dlaždič se dočká ocenění jen za to, že je rom

k životu emoce patří a i diskuse je část života a zde se prostě potlačují, stejně tak jako myšlenky co se zrovna nehodí

ale je pravda, že Vaše stránky, Vaše pravidla a kdo nechce ať tu není ale i tak jsem přesvědčen, že občas jsou nečitelná a neměří se všem stejně

11 0
možnosti
Foto

Za mě: emoce jistě k životu patří. Ovšem neměli by až cloumat ,,majestátem". Kohokoli, natož vlastním. Osobně pak považuji za až těžké dilema, a nepochopení skutečnost u mnohýchi, že to, co je označováno coby diskuze, ergo pod blogy, ve skutečnosti žádnými dikuzemi nejsou. Toliko směsicí ,,korespondencí" ve virtual. prostoru, často kde koho s kde kým. A výsledek není nepodobný prastaré klukovské hře, kterou jsme nazývali ,,vokýnka". Tu každej s každým, jindy jeden proti všem a naopak. To ovšem žádnou diskuzí není, pouze hraní si na ní, navíc i až příliš vážně, mnohými více než osobně. Již před šesti lety, co jsem sem ,,vlezl" a ,,etabloval" SE coby zdejší blogger, jsem nejen toto pochopil záhy pochopil, ale i jako takové toto vše i beru.A blogy jako takové jsou více než marginálií v reálném životě i světě,, ač chápu, že jsou i tací, co jsou pro ně bezmála až ,,pupkem" světa, jakož i jistou formou jejich ,,závislosti";-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.