Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Sichtarova není to ta co straší lidi jak je EU a euro špatné, a jak vlastně v ní nic nefunguje...to vidím dnes. ..žádná nezaměstnanost a růst mezd.

14 7
možnosti
GK

To sem nepatří.

2 6
možnosti
JH

Blahopřeji všem spiklencům, komorním i nekomorním. I těm, které vůbec nečtu, ale vítězi... Mám zdvořilý dotaz: 8-o a není to jedno????!!!!!!

3 0
možnosti
Foto

Trocha počtů a statistiky. Z výsledků ankety plyne a zaujalo mne následující:

A. Bloger roku

Ve finálním hlasování bylo odevzdáno celkem 3 504 hlasů. Ladislav Větvička dostal 1 177 hlasů, tj. 33,59% všech hlasů. Tudíž o malinko více než každý třetí hlas byl pro Ladislava Větvičku (kontrola 1 177 x 3 = 3 531). Kdyby každý, kdo hlasoval, dal hlasy třem různým blogerům, tak by se toto stát nemohlo. Ladislav by mohl získat maximálně každý třetí hlas neboli 33,3333...% hlasů. Jak mohlo dojít k tomu, že získal více než 33,3333...% všech hlasů?

1. Někteří čtenáři dali hlas pouze jednomu nebo pouze dvěma blogerům, z nichž Ladislav Větvička byl velmi často jeden z nich. Toto je zcela legální, v souladu s pravidly ankety. Vzhledem k tomu, že někteří až mnozí, kteří volili, hlas Ladislavovi nedali, tak takových muselo být dost. Zdá se tedy, že tito zřejmě chtěli Ladislava protlačit na vítěze. OK. Zcela v rámci pravidel soutěže.

2. Asi nebylo jednoduché, v principu by to mělo být nemožné, aby někdo z jednoho počítače a jedné IP adresy dal více hlasů jednomu blogerovi. Pravidla ankety se to snažila znemožnit. Cituji z pravidel: "Svůj hlas můžete v každé kategorii odevzdat třem finalistům. Pozor, v každé kategorii můžete hlasovat jen jednou - pokud vyberete méně než tři finalisty a odhlasujete, nebudete se moci už k hlasování v dané kategorii vrátit." Pochopitelně, každý, kdo chtěl protlačit svého blogera, mohl volit vícekrát, například z domova a z práce. Toto se mi již nezdá zcela OK, ale jistě k tomu docházelo. Stává se to v různých soutěžích, kde se hlasuje přes internet nebo pomocí SMSek.

B. Blogerka roku

Zde je to podobné. Ve finálním hlasování bylo odevzdáno celkem 2 581 hlasů. Markéta Šichtařová obdržela 853 hlasů, tj. 33,0492 % všech hlasů, tj. skoro celou třetinu všech hlasů (kontrola 853 x 3 = 2 559).

2 0
možnosti
Foto

To, co jsem napsal, je jen pozorování matematika a úvaha o tom, pokud možno bez hodnocení, jak k tomu výsledku mohlo dojít. Nyní přidávám obecnější komentáře.

Jistě došlo k protlačování některými čtenáři svých kandidátů, to je zcela v pořádku, pokud se to dělo legálně dle pravidel ankety nebo i na hranici pravidel. Markéta Šichtařová a Ladislav Větvička zde publikují často a jejich články mají vysokou čtenost i karmu. Některé články Ladislava Větvičky se mi líbí a některé články Markéty Šichtařové též, i když stále méně.

Zajímavé je též, že jak Ladislav Větvička tak Markéta Šichtařová ve svých kategoriích získali zhruba dvakrát tolik hlasů než druhý v jejich kategorii.

Tímto (prozatím) končím svůj rozbor výsledku ankety. Většina z nás tu bloguje, protože je to baví a chce se sdílet o své znalosti, zkušenosti, názory, fotografie atd. a následně o tématu blogu diskutovat. Málokomu jde primárně o soutěžení.

2 0
možnosti
MV

diky za hlasy a gratulacka vitezum

a jdu zase makat na zahradu - tam je vitezem kazda kytka a ker, co diky me "peci" nezahynou

11 0
možnosti
MJ

O tomto jsme si zrovna teď, Marku, povídaly s Radkou - nad azalkou...

1 0
možnosti
OU
KC

Jinak pořadí skončit nemohlo. Dej Bůh, ať takovým psavcům nevyschne inkoust, iDNES.cz by byla chudší.

2 1
možnosti
JC

;-D nechybí u těch počtů hlasů nuly na konci???

3 0
možnosti
Foto

Zdravim všechny. Blahopřání taky všem...jedno na jaké pozici.poděkování všem, kteří nás ctou. Zvláštní poděkování mé přiměřeně velké hezké skupině, která se postarala o mé místo v nominační desitce...pak hlasovala i dál a s níž pořád ráda vstupuji v komorni spiklenectvi. Moc za to děkuju. Moc děkuju administraci za to, že pro naše osobní potěšeni celý rok pracuje a tuhle soutěž udělá bez ohledu na to, co za to mnohdy sklidí. Dekuju vsem za přízeň a fajn dny úplně všem.

8 0
možnosti
JM

A co teprve taková Lucie Provazníková! Ta je vlastně moc nekorektní, ta se musela smazat.

14 2
možnosti
SS

Tady zrejme neslo o nekorektnost nybrz o zcela prokazatelne lzi, ktere se ale velmi libily.

4 3
možnosti
LI

I když jsem se delší čas "toulala", stačila jsem hlasovat. A blahopřeji úplně VŠEM! A patrně nemám správný odhad, moji favorité byli v TOP 10 na těch "dolních příčkách", kromě "bronzové" p.Zdeňky Ortové. Tam jsem se skoro "strefila"...

6 0
možnosti
Foto

Přeji Vám pěkný den a potěšilo mě, že jste mě trefila:-).

1 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.