Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

...vážení (někteří) diskutéři.

Do sporů se v momentech, kdy nastupují hluší a slepí bijci, kteří přesně vědí, kdo čím co a jak a kdy myslel, z 99% nepouštím.

Nemám a nikdy jsem neměla zapotřebí být rektálním alpinistou, proto svůj příspěvek nepíši. Nepotřebuji se zalíbit všem a každému a velmi dobře vím, že teď stojím bosou nohou ve vosím hnízdě.

Jedno ale musím napsat. Nikdo nejsme stoprocentní ve svém jednání. Každý z nás má nějaké to máslíčko na hlavě... přesto je zde stále tlak na to, aby ten, kdo je s někým příbuzný, měl vinu za podjatost kvůli příbuznosti. A ti, co se jim tento fakt hodí do jejich krámu, se mohou pominout a vyvádějí jako uštknutí.

Být panem Bangou (a jako že nejsem), a být podjatá, smažu vše, co se mi osobně nebude v diskuzi líbit. Tedy kohokoli, kdo jej obviňuje ze zaujatosti, nadržování atd.

Jak je tedy možné, že ustojí všechny ty nenávistné výlevy a nemaže "hlava nehlava".

Do křížku s kodexem, jsem se dostala i já osobně a to kvůli mnohem větší banalitě než je vulgarismů plný kde který smazaný neb přesunutý blog (viz můj blog - hledejte, najdete).

Kdo z vás, kdo křičí, že "Banga je cenzor", si uvědomuje, že to není jen pan Banga, ale více lidí, kteří jsou admini a mají právo nakládat s obsahem...

Místo napadání a podsouvání (s)myšlenek druhým, si raději zameťe před svým prahem. Abyste jednou přes svá vlastní pochybení neklopýtli a neupadli na své ctěné nosy... HOWGH!

9 2
možnosti
PN

P97e77t83r 43N86o45v56á82k

2. 12. 2016 13:15

Mohou se pominout, vyvádějí jak uštknutí, hmmm. Tady podle mě nejde ani tak o práva jako spíš o úroveň a dvojí metr.

2 1
možnosti
PD

P93e46t65r 33D73v48o51r95a50k

2. 12. 2016 13:05

Me pobavilo, ze kodex nesmi "propagovat politicke nazory".

Tyhle noviny nedelaji posledni roky nic jineho, ze nam cpou jejich levicacke multikulti slunickove politicke nazory dnes a denne. Vidte, Manerte, Barochova a ostatni...

A taky to trpime, Jen si postezujeme v diskuzich...

18 0
možnosti
Foto

Slova jako hodnoty, neonaciste, ticha vetsina, obcanska spolecnost,rasiste,

prevence extremismu,umělci, xenofobové,neziskový sektor aj... - z toho už mě bolí hlava, hlavně ty hodnoty... a ještě aktivisti...

1 0
možnosti
Foto

Doporučuji je tedy nepoužívat...a bolest se zmírní ;)

0 0
možnosti
Foto

Kodex, kodex, kodex a dvojí metr při jeho používání.

Před pár lety v diskusích na blogu řádila organizovaná skupina trollů. Napsal jsem o tehdy trilogii, ze které se zachovalo v těchto 3 diskusích kolem 7.000 příspěvků. Co je ale zajímavé, že na 2.000, pro jistotu píši slovy: dva tisíce příspěvků, aby si někdo nemyslel, že jde o překlep, bylo tehdejšími adminy smazáno jako vulgární a porušující kodex. Ovšem zajímalo by mne, jak bylo možné, že tito trollové, kterých nebylo více než 10, měli neomezený počet stále nových nicků. Při 10 smazaných příspěvcích to vychází 20 nových nicků na každého trolla.

Zajímalo by mne, kdo z adminů tehdy stále nové nicky těmto trollům dodával. A některé ty příspěvky byly docela síla. Když se trollové dozvěděli, že otec jednoho z blogerů spáchal sebevraždu a bloger pracuje jako skladník, tak mu do diskuse napsali "ať si jde složit fotra" atd. Nikdo z těchto trollů tehdy nebyl zablokovaný.

Poté nastoupil nový admin Adam El Chaar, který neznal poměry na blogu a když krátce nato odejel tehdejší šéfadmin Jan Dvořák na dovolenou, tak Adam El Chaar všechny tyto sprosté trolly zablokoval, protože skutečně uplatnil kodex na blogu iDnes způsobem, že měřil všem stejně.

Po návratu Jana Dvořáka byli všichni tito trollové vráceni zpět do hry a v diskusích se ještě Adamovi El Chaarovi posmívali, že jej Jan Dvořák sprdnul.

Za sebe musím dodat, že jediným adminem, kterého jsem si opravdu vážil a měl můj respekt a myslím si, že nejen můj, byl Adam El Chaar. On totiž dokázal uznat svoji chybu a kodex uplatňoval velmi objektivně, třebaže na partu trollů nemohl sáhnout.

Poté, co odešel Jan Dvořák a stal se šéfadminem pan Banga, tato parta organizovaných trollů zmizela, ale poměry se nijak nezměnily, když je kodex blogera vyžadovaný pouze po některých blogerech.

Nechápu, když bloger nazve svůj článek "Miloš Zeman je fašista", nebo "Vladimír Putin je zločinec", že toto neodporuje kodexu a navíc tito blogeeři nemusí pro svoje tvrzení dokládat žádné zdroje.

14 3
možnosti
VK

Anonymní nicky jako Rejzir, Lančík..... A já nevím kdo ještě? Vy byste se svým lhaním a demagogií měl v klidu čekat, až se bouře přežene a zbytečně na sebe neupozorňovat;-D

6 2
možnosti
Foto

Tak ještě jednou...

http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

Kodex blogera je jeden z nejstarších textů (ne li úplně nejstarší) na blogu iDNES.cz. Je veřejný, předem dostupný. Respektuje nebo respektovalo ho 98,5 % procent všech blogerů, co kdy blogy iDNES.cz prošli a bylo jich mnoho (řádově více, než pět tisíc) a ti ostatní, kdo ho respektovat odmítali, museli odejít. Je to každého volba.

6 1
možnosti
BD

Pane Bango také ještě jednou: pochopte, že obecně praktikovaná tzv. kaučuková ustanovení byla několikráte použita velmi subjektivně a v několika posledních případech je silné riziko oprávněného podezření, že v souladu s vašimi osobními zájmy. Hry na kolektivní rozhodování atd si nechte pro svoje vedení, které vám to jistě zblajzne.

10 1
možnosti
PN

P94e24t66r 19N95o37v62á57k

2. 12. 2016 10:26

Takže mazání vesele pokračuje. Škoda, že tu nedělá strážce čistoty bratr pana Bangy. Byl bych docela zvědavej na slušnost a kultivovanost v jeho interpretaci, když ty moje příspěvky nelze publikovat.

0 0
možnosti
VK

Třeba když budete psát slušně a k tématu, nikdo vás mazat nebude. Vidím tu spoustu kritických nesmazaných příspěvků. Vy ne?

6 1
možnosti
DV

D23a22v45i44d 61V29l64k

2. 12. 2016 10:19

Já prostě nechápu na co si tady pořád stěžujete. Mafra Vám poskytla prostor, kde můžete vyjadřovat své názory. Nemusíte za to platit ani korunu a přesto se objevujete na jednom z nejčtenějším portálu na Internetu. Mafra po Vás prostřednictvím svých zaměstnanců, kteří to mají v pracovní náplni pouze chce, abyste dodržovali předem daná pravidla se kterými jste souhlasili, Vy sami máte dvě možnosti : 1.dodržovat tato pravidla a publikovat své blogy(mnohdy děsné neobjektivní slátaniny) na Idnesu. 2. Nedodržovat tato pravidla a nepublikovat své blogy na Idnesu. Na dodržování těchto pravidel jsou provozovatelem dohlížet určeni Admini. Proč tedy nadáváte Adminům, že dělají svoji práci a vyžadují dodržování pravidel, se kterými museli blogeři předem souhlasit? Navíc, to jak se tady z adminů snažíte dělat nějaký rasově nebo ideologicky podbarvený cenzorský úřad, prostě není pravda. Možná bychom si všichni měli uvědomit, že pokud by to naše psaní opravdu k něčemu bylo, tak nám za ně někdo někde platí a živíme se jím. Od většiny z Vás co tady nejvíc vyřváváte, jsem nic tak zásadního, aby to pohnulo Zeměkoulí nečetl. Stáhněte trochu svoje zbytnělá ega prosím. Klidně si zkuste založit vlastní blog někde na síti, absolutně nikoho, tam ty politické žvásty nebudou zajímat. Já netvrdím, že je IDNES bezchybný, ale pánbůh zaplať za něj. A na obranu adminů bych rád napsal jedno. Několikrát jsem napsal velmi kritický blog na dresu pana Babiše majitele Mafry a tím pádem zaměstnavatele Adminů. Ten předposlední má přes sto tisíc přečtení. Nikdy se mi nestalo, že by Admini takovýto můj blog nějak perzekuovali. Dokonce ho dali do výběru, což mi, přiznám se ,připadalo naopak dosti zaměstnanecky odvážné

11 1
možnosti
PH

Tak tohle jste, kolego Vlku, nemusel. Pokud celou záležitost sledujete, víte, že o kodex blogera tu ani tak nejde, a spíš než na ně něj došlo ke střetu zájmů dalších osob. Já už taky cestoval do HP, a rozhodně kvůli Babišovi to nebylo. A to jsem taky jenom napsal to, co jsem viděl na vlastní oči.

7 2
možnosti
DB

no píšete , že bloger nesmí vyjadřovat rasovu a jinou nenávist vůči jednotlivcům a skupinám...no pokud byste se tohoto drželi tak skálopevně, museli byste minimálně 70% veškerých textů odstranit.........a to neděláte...takže..proč tato vnitřní selekce ?..nějaký specifický důvod, nebo vám to někdo nařídil...

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
KN

K95a67r84e48l 79N59o26v19á89k

2. 12. 2016 10:03

Co se jednou na internet dostane, už se smazat nedá.

Můžete se snažit umlčovat stokrát a trestat tisíckrát, ale moc si nepomůžete.

Ještě že tu máme archivační služby, takže ten článek samořejmě "žije" dál - a dokonce i s hlavičkou iDNES. Takže kecy redakce, že se smazáním chrání, jsou nesmysly. Na internetu bude tento článek navždy viset a navždy u něj bude uveden autor i hlavička iDNESu.

K vidění například tady:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:awwEwHNKhU4J:blog.idnes.cz/blog.aspx%3Fc%3D570237+&cd=1&hl=cs&ct=clnk

5 0
možnosti
TB

Dobrý den, pane Nováku, to je právě váš omyl. My se nesnažíme nikoho umlčovat, naopak velmi dobře víme, že každý má na výběr, jestli chce blogovat u nás a vejít se do iDNES.cz kodexem nastavených pravidel a nebo jít jinam a publikovat tam.

Takže my opravdu nikoho "umlčovat" nehodláme. Paní Provazníková má plné právo si publikovat články kdekoliv se jí zlíbí a kde jí to dovolí. Jenom by neměla lhát o tom, proč jsme ji z blogu vyřadili a že tomu předcházela mnohá upozornění a články v rozporu s kodexem. To je vše. Co si paní Provazníková bude publikovat jinde nás opravdu netrápí, protože za to už si nese zodpovědnost ona, nikoliv server iDNES.cz. Hezký den.

6 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.