Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

O objektivitě zdejších cenzorů by se dalo s úspěchem pochybovat!

Je nepochybné, že tu má hodně diskutujících osobní zkušenosti s vymazáním příspěvků, které se týkají nejen menšin. Ale je také nepochybné, že činnost cenzorů vykazuje zvýšenou citlivost ke všemu co se týká Romů a někdy se to projevuje docela absurdně:

Např. smazali příspěvek v diskuzi k usnesení vlády o řešení památníku v Letech, který upozorňoval na to, že vláda už investovala 100 milionů do dokončovaného památníku romského holokaustu v Hodoníně u Kunštátu, kde byl vykoupen celý objekt, opraven původní barák, vybudováno muzeum, info-centrum s přednáškovou síní a byl připojen odkaz.

A odůvodnění cenzorů: jde o REKLAMU!

Nepochybně o jistou formu reklamy jde, ale spíše jde o upozornění na něco co už náš stát udělal a i když by to řádnou propagaci v hlavních mediích zasluhovala, tak se o tom mlči.

Nebo se spíše jisté skupině lidí k níž se řadí i zdejší cenzoři nehodí do krámu, že by veřejnost mohla začít porovnávat snahy o vybudování památníků v místech obou sběrných táborů s vynaložením stamilionů na každý z nich, když řada ostatních míst kde byli zavražděni tisíce obě.tí všech národností stejnou "péči" a investice nedostávají

7 1
možnosti
MM

Mně byl smazán příspěvek pro nevyžádanou reklamu a údajný spam, kdy jsem zveřejnil fotografii lebky kterou používala SS a lebky na triku Ortelu pro porovnání, aniž bych věc jakkolim komentoval.

1 1
možnosti
MH

Trapné vysvětlení, stejně jako celá politika Idnes. Mažete vulgarismy, ale jen proti těm, kde se to hodí. To stejné platí o nenávisti. Pokud tady někdo napíše něco sprostého o Zemanovi, nebo nadává rusům, je to v pohodě. Pokud se někdo opře do muslimů, cikánů, nebo do establishemntu v Bruselu, je zle. Dva Bangové rozhodují o blogu, citující třetího Bangu... nepřijde Vám to jako střet zájmů? Asi ne. Budete bojovat proti nenávisti... jak? Chcete jít proti tomu co si o muslimech myslí 99% lidí? Tak Vás ti lidi zkrátka přestanou číst a přejdou jinam. A pak můžete útočit a lobovat pro rušení tzv. proruských médií, až Vám budou odcházet čtenáři. Chodím sem kvůli komplexnímu zpravodajství, sportu, hrám, kvůli dobrému designu stránek, kvůli tomu, že jste co se týče formy profesionálnější než třeba parlamentní listy. Tam se zatím potýkají s bulvárem, vulgarismy ve článkách a nadpisech a honbách za senzací. A občas pravda i těmi proruskými zprávami a experty. Ale na druhou stranu, vy tu tlačíte do lidi jednostrannou propagandu, promenšinovou, prosluníčkářskou a cokoliv jde proti Vašemu názoru blokujete, mažete, cenzurujete. Útočili jste na Zeman, na Trumpa, na Hofera, propagujete Merkelovou, vítání migrantů ad... Prostor dáváte jen těm, co podporují Vaše vidění světa. A PL získávají body, protože dávají prostor názorům všech stran, na větší události se ptají širokého spektra politiků a až se zbaví toho stylu ala Blesk, můžete se jít tak akorát klouzat.

21 2
možnosti
MM

Nevím, jak ověřit, co si o muslimech myslí 99% lidí. Nicméně, myslím si, že většina lidí z nich má strach, většina lidí se bojí islamizace Evropy, protože k většině lidí se dostanou informace, co se děje v některých městach Francie, Německa, Švédska......

Většině lidí by nevadilo, zda se v Evropě postaví mešita, ale většině vadí, že se začínáme bát stavět vánošní stromky, slavit Vánoce, že se přemisťuje socha Panenky Marie u Ženevského jezera, protože prý bpříliš provokuje.

Jestliže se těchto věcí bojíme a tak s vývojem projevujeme nesouhlas, jsme obviňováni zcela zcestně z rasismu a xenofobie.

3 2
možnosti
PJ

P68e83t57r 59J46e16ž74e32k

3. 12. 2016 23:27

No, znám text článku Lucie Provazníkové. Jako recenzent odborných textů a jazykový korektor musím nad stylem psaní LP pozdvihnout obočí, ale vzhledem ke znalosti kulturní obce zase to obočí v klidu spustím. V odborných textch mi jde především o obsah a až poté o formu, která by měla obsah pouze podpořit, ne jej negovat. To se LP zjevně podařilo, paradoxně se to ale ještě více podařilo jí zprostředkovanému Radku Bangovi, který má k lidské psychice zjevně velmi, velmi daleko. Obsah Bangových textů stejně jako forma nemůže nikoho nechat na pochybách, že RB je neskutečně oplzlé stvoření bez jakékoli schopnosti sebeovládání a snahy vyjádřit svou romskou frustraci kultivovaně. To, že byl blog LP smazán, je důležitá informace nikoli o LP, ale o pánech, co hlídají kodex bogů iDnes. Tedy, co jej mají hlídat a nikoli ohýbat si jej podle toho, kdo se jim či jejich chlebodárcům hodí do krámu a kdo nikoli. LP ve svém textu neporušila jediný pány hlídači zmíněný prvek kodexu, což si hodlám před kýmkoli obhájit. Pokud tyto hlídače nešokuje Bangovo mravní bahno explicitně reprodukované kýmkoli, ale to, že na to někdo upozorní, pak je problém v nich samotných, nikoli v šiřitelích informací. Soudím, že by se zejména šéfovi hlídačů čistoty blogů na iDnes mělo o tom každou noc zdát, protože on je ten, kdo má argumentovat tak, aby jeho argumenty mohly získat respekt. V aplogetice svého rozhodnutí se však podařil pravý opak - již není důvod věřit, že blogy iDnes mají kvalifikovanou a k autorům citlivou, leč mravně nekompromisní správu. Lucie Provazníková mravní principy neporušila, blogospráva ano a hned několik. Kterých? O tom se správcům bude zdát zcela určitě, protože svědomí nelze umlčet v sobě ani v jiných.

22 2
možnosti
PJ

P28e76t96r 17J16e95ž88e65k

3. 12. 2016 23:45

Omluva za překlepy, není zrovna časně...

2 0
možnosti
PH

Ten kdo četl korán a ví co má správný věřící muslim dělat s nevěřícími, židy a křesťany tak ví, že každý správný muslim je vrah, proto nechápu, co tím bylo porušeno?

Súra 2:191(Korán)

Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících!

Súra 3:28

Nechť si věřící neberou nevěřící za přátele místo věřících! Kdo tak učiní, nedostane se mu od Boha ničeho, leda v případě, že byste se od nich obávali nějaké hrozby. A Bůh vás varuje před sebou samým a u Boha je cíl konečný.

Toto učí Mohamed a nic se na tom nezměnilo po celá staletí

https://www.koranoislamu.cz/tema/nenavist-k-nemuslimum/

12 3
možnosti
ZH

Touhle poznámkou vlastně považujete za správné muslimy islamisty, nehledě k tomu, že v bitvě o Mosul stojí podle vás proti sobě kdo? Vrazi proti vrahům?Rv

3 0
možnosti
MM

Tento bod zdůvodnění mne zaujal: "Lidem se asi zkrátka česká kotlina libí a nechtějí, aby to byla kotlina černá a zaodpadkovaná."

Nejsem příliš dobrý znalec barvomluvy,

nemohl by mi tedy "Autor: Blog Info" (někdo se zřejmě neumí - nebo stydí? - podepsat) prozradit,

JAKÁ BARVA naší kotliny a JAKÉ MNOŽSTVÍ odpadků by "nepropagovaly ani nevyjadřovaly rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám"?

Já myslel, že je to protest proti špíně a odpadkům8-o

9 0
možnosti
PA

Měl bych dotaz na adminy:

Když jsou blogy zde tak super nástroj - jaká je průměrná čtenost blogů?

Odhadem to vidím na pár set.

0 0
možnosti
MM

Čtennost máte pod každým blogem, stačí sečíst čtennost všech blogů, vydaných za den. osobně odhaduji čtennost na 3 - 4 000 / den, pokud nevydá blog Laďa Větvička. Pokud vydá, je čtennost za den o cca 4 000 přečtení vyšší.

1 1
možnosti
MR

možnost blogování na iDNES již dávno není prestižní záležitostí. K cenzuře dochází v přiznané i nepřiznané podobě. Prvním trestem je stažení z úvodní stránky, což je krok rovnající se úklidu do archivů vatikánských. Těm kdo odchází mohu doporučit parlamentní listy, jejichž čtennost několikanásobně převyšuje iDNES a cenzuru, jsem po přechodu za dva měsíce a více než 60 článků, nepocítil ani jednou.

7 4
možnosti
MM

Bohužel,

parlamentní listy jsou opravdový odpad.

Takže kdyby se tam dostal kvalitní blog, bylo by ho skoro škoda

6 10
možnosti
KA

Nechtěl jsem původně na kauzu reagoval, ale s ohledem na to, že zde nejde o Ortel, Provazníkovou, či R. Bangu, ale o podstatnější věc, tak zejména po posledních zdůvodněních a argumentaci Patrika Bangy v diskusi mi to nedalo, a v 19,44 jsem blog vydal. Tak chce se mi věřit, že prohlášení redakce, že věc "překročila rámec" a tak otevírá prostor k věřejné diskusi platí a nebylo mezitím nenápadně odvoláno. No, snad se za hodinu nebudete muset ptát, kam zmizel mlíkař.

12 1
možnosti
JN

J76i37ř60í 93N60o63s91e34k

3. 12. 2016 20:15

Karle, obdiv! R^

2 1
možnosti
MM

Jméno (a etnický původ, potažmo tedy genetickou výbavu, vzdělání atd.)

si člověk nevybírá:-/

2 0
možnosti
JC

J23i68r58i 72C18e10e

3. 12. 2016 18:44

Takže Banga s Bangovou plus dvě fanynky si odhlasovali smazání všech blogů o Bangovi a místní quasi-liberálové vedení Kopřivou tomu tleskají...

No krása. Však on vám to Babiš spočítá na prémiích.

10 3
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.