Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M48a24r53e69k 30B97e69n83d57a

6. 12. 2016 14:12

Nevím co se tu řeší. Paní Provazníková prostě kodex porušila, to je bez debat. Moje názory jsou podobného směru, ale určitě si nemyslím, že každý správný muslim je vrah. To je prostě nepravda a rasismus. Paní Provazníková se musí naučit správně formulovat. Například věta: "Jaký asi je správný muslim, když Mohamed, kterého by měl následovat, sám sebe ve své knize usvědčuje z vražd a pedofilie?" vyjadřuje stejnou myšlenku, aniž by byla rasistická.

5 7
možnosti
OU
PC

P77e29t66r 39C74e70r17m68a68n

6. 12. 2016 10:41

Důvody, které jsou uvedeny pro uzavření blogu L. Provazníkové jsou naprosto mylné, řekl bych dokonce zlovolně mylné. Kdybyste so přečetli Korán, tak není pochyb, že má pravdu ona. Uvedené důvody jsou jasným porušením svobodné diskuze, kde se přímo zapovídá nazývat věci pravými jmény. Zdůvodnění o použití jména Ortel je pak naprosto směšné a zástupné. Chápu, že vedení blogů vítá se blogy ve stylu káva a cigárko. Bezkonfliktní štěbetání husičky,bylo ideálem i komunistických cenzorů.

15 4
možnosti
VO

V26i13t 97O89t73a60h51a57l

6. 12. 2016 2:04

Zaujala mne jedna definice z článku.

Bloger nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám.

Mám velmi výrazný pocit, že tato definice je ve své podstatě rasistická, uráží mne a cíttím se jí být diskriminován.

Závěr citace, konkrétně syntaxe "obzvlášť pak vůči menšinám" je jasným zvýhodněním menšin vůči většině a popírá rovnost osob jako takovou. Jasně vyplývá, že vaše "hladina tolerance" na nesnášenlivé výroky vůči většině je méně citlivě nastavena než totéž vůči menšinám. Tímto veřejně propagujete diskriminaci většiny a já se cítím méněcenný, že nejsem součástí privilegované menšiny.

Chápu sice, že zvýhodňování veškerých menšin vůči většině je dnes v kurzu nejen na idnes, nicméně - v jistém slova smyslu jedním z důvodů smazání blogu je totéž, co propagujete vy sami, jen v opačném gardu - tedy propagace rasismu vůči skupině obyvatel - zde vůči většině.

Co si takhle první zamést před vlastním prahem?

12 2
možnosti
LM

Civilizace se od smečky vlků liší (mimo mnohého dalšího) třeba i tím, že slabší jedince (sirotky, stařečky, albíny a ty se zlomenou nohou) nezakusuje. Další vrstvou této péče o "slabší" je poskytování prostoru "odlišnému" - což v našem kulturním okruhu znamená odlišného zejména barvou a jazykem. Možná se to v některých chvílích a místech zvrhává do pozitivní diskriminace - nevím, nepotkala jsem ji skutečně (zvýšenou ohleduplnost při verbálním vyjadřování fakt nepočítám). Já vlastně nevím, co vám vadí. Existence rasismu? S tou nic nenaděláme. Jen si musíme zkoušet poradit co nejlíp :-)

3 1
možnosti
LK

jestli by se to tady spíše nemělo přejmenovat na iBanga;-D

6 2
možnosti
JO

Já jsem si znovu článek paní Provazníkové přečetl a neshledal jsem na něm nic závadného. Prostě popisuje realitu. Tady by se měl za nos chytit někdo úplně jiný, kdo je odpovědný za to, že se rasismus rozvíjí. Já nemám rád hudbu ani Bangy ani Ortela. Já mám rád hudbu, která hudbou doopravdy je. Ne výkřiky ať vulgární nebo rasistické podbarvené hlukem vyluzovaným z elektrických nástrojů, které se za umění vydávají. Ale zpět k meritu věci. Za socialismu kdysi v předscéně už nevím které hry V+W ( pan Werich s panem Horníčkem si povídají o tom, že v předešlém životě byl pan Werich svišť v Tatrách a dělali jenom "písk". protože u nich u svišťů každou chvíli nesměli něco říkat a proto jen dělali "písk". A já to v pravidlech diskusí cítím stále více. A bolí to.

11 6
možnosti
JN

předchozích více než 1100 příspěvků jsem nečetl, takže je pravděpodobné, že opakuji, co už někdo napsal.

Platí ta pravidla o nevhodnosti šíření nenávisti i pro jiné bloggery? Například pro pana Peszynského?

Zmiňujete, že blog nesmí obsahovat urážky konkrétních osob. Je někde specifikováno, že urážky prezidenta zakázány nejsou, naopak jsou vítány?

11 2
možnosti

A urážkou Zemana je konstatování pravdy? Že je alkoholik? Lhář? Hulvát? Všechno fakticky prokázané. To nejsou urážky.

3 7
možnosti
MT

Tak hlavně že Máenr, Barochová, Palata atd. tady můžou psát jednostraně a zaujatě jako novináři. R^ Ale když někdo vyjádří opačný názor, tak ho smažeme.

17 1
možnosti
BK

R^ R^ Udělali jste správně a spravedlivě.Každý z nás musí dodržovat Kodex Blogera. Blog pí.Provazníkové byl vulgární z rasistickými nadávkami,proto jsem byla překvapená,proč nebyl už dávno její Blog smazán.

1 23
možnosti
RM

Ano, chápu, že idnes má vlastníka a ten si může, respektive jeho zástupci, dělat s blogy co chce a třeba i mazat za to, že se něco té konkrétní společnosti nelíbí.

Ano, je zde kodex. Beru, chápu, respektuju.

Kupodivu ale i občas čtu a četl jsem tu v kdejakém blogu vulgarismus apod. a nechalo mne to chladným. Četl jsem blogy mladé paní Provazníkové a upřímně se mi dělá špatně z toho jak skupina adminů smaže blog člověku, který prostě napíše to co se zrovna nesetkává s jejich názory a přesvědčením. Ironií je, že tito lidé jindy údajně chrání a hlásají demokratické hodnoty a přitom se snížili až k takovému průkazu své malosti....opravdu smutné.

Dle mého názoru toto žádný admin neměl vůbec komentovat - já být jejich zaměstnavatelem, tak jim dám za tak špatně zvládnutou PR rozhodně přes prsty.

Milí adminé - na závěr - příště je lepší otevřená diskuze než tento Váš akt připomínající totalitu.

(soráč za připadné chyby)

18 2
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.