Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

V podstatě souhlas až na to, že nemůžu pochopit, proč je to v hyde parku.

2 0
možnosti
MS

To je pro ty čtyři šikanéry mé osoby - aby to lépe našli, když už tam mají ty své pomlouvačné blogy ;-)

9 5
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno, plný souhlas.

Osobně si myslím, že mazat se mají především dehonestace, vulgarity a jakékoliv propírání personálií oponenta (osobní údaje o něm, o jeho rodině, urážení jeho příbuzných, atd.)

Ještě bych dodal, že ani svoboda projevit názor není absolutní. Podléhá psaným a nepsaným zákonům, které tvoří základ funfgování společnosti.

9 0
možnosti
Foto

Skvěle napsané!

1 1
možnosti
PK

P37a69v50e38l 57K93u95l76a

7. 8. 2014 18:16

Radíte, abychom nekrmili trolly. Přitom sami krmíte falešné blogery, viz. Marek, Kucharovic a spol. tím, že jejich články klidně dáte do výběru přesto, že i vrabci na střeše si cvrlikají, co jsou to zač. Máte toho prostě moc :-/Rv

6 0
možnosti
VK

Tak ten Kucharovic už tu dávno není. Ale nejedná se jen o něj,

0 0
možnosti
Foto

dobrý a srozumitelný, teď jen...nepustit na Idnes nový administrační systém po vzoru slovenského Sme ;-):-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za rozumný článek a zaslání upozornění na něj.

Na portál iDnes.cz a blogy zde zas tak často nechodím. Včera jsem si však všiml obrovské hádky pod jednou diskusí. Říkal jsem si, lidičky a lidičkové, co blbnete, vždyť je léto, copak nemáte nic lepšího na práci? Proti gustu však žádný dišputát, každý dělá, co ho baví a co sám považuje za rozumné.

Chápu, že cenzoři a admini to mají těžké. Stěží mohou uspokojit všechny. V NL bývaly kdysi bitky mezi příznivci Feyenordu Rotterdam a Ajaxu Amsterdam. Dokonce se někdy dohodli na místě, kde se setkají a tam spolu bojovali. Když tam přijela policie včetně těžkoděnců, tak se příznivci obou stran spojili a bojovali spolu proti policii.

Přeji všem adminům, blogerům i diskutérům příjemný zbytek léta a rozumné soužití na tomto portálu.

5 0
možnosti
Foto

Jo to by nebylo špatné. Uspořádat sraz těch co si v diskusích pořád jdou po krku. R^

1 0
možnosti
JH

J48a77n 31H67a74n90á85k

7. 8. 2014 18:03

Díky.

V podstatě s Vámi souhlasím a je patrná profesionalita, se kterou k problému přistupujete. Někde jsem to i psal, že nejste soudci, ani vyšetřovatelé a že posuzujete konkrétní obsah, protože na vyšetřování a hledání kontextu nemá žádná administrativní služba kapacity a moc dobře to vím, protože jsem několik let vykonával admina na mezinárodní úrovni pro globální společnost. Nicméně v některých ohledech se naše realita rozchází a tato realita bude pro ostatní čtenáře prakticky neuchopitelná, protože se děním kolem kyberšikany a trollování už několik týdnů intenzivně zabývám a díky mnoha ostatním uživatelům, jsem tak získal obrovské množství informací, vč. konkrétních odkazů, které ostatním chybí a i Vy jste možná ledasco zapomněli.

1. Mazání příspěvků je samozřejmě velmi nerovnoměrné, tj. smazání banality vs. ponechání hrubého porušení pravidel, případně protiprávního jednání zůstává. V tom souhlas. Problém je, že na mnohé tyto případy jsem byli upozorněni jak standardním nahlášením (což autor ve své diskuzi nemůže), tak i emaily, tudíž Vám unikly z jiného důvodu. Jednoduše to značí systém, že mažete dle počtu ohlášení a případně s tím vezmete "nejbližší okolí" a to je špatně, systémově.

2. Nashromáždilo se mi obrovské množství takových přís., jak zbytečně smazaných, tak naopak nepochopitelně ponechaných a týkají se jak roviny trollování, tak roviny kyberšikany. V tomto je závažný problém, protože protiprávní jednání, případný nebezpečný precedens, kdy díky Vaší nečinnosti, přijde oběť jak k finanční, tak ke zdravotní újmě, se může velmi nelibě obrátit proti provozovateli a v takovém okamžiku už problém míří hodně vysoko.

3. Z nashromážděných informací je zcela jasné, že problému se dopouští (v blogové části) úzká skupina jedinců, tzn. nejde o žádný "neřešitelný problém". Tyto jedinci měli být už dávno odstraněni.

4. Zároveň je nezbytné optimalizovat prověřování OP, což možná bude vyžadovat rozšíření oprávnění pro správu osobních (citlivých údajů).

1 3
možnosti
JH

J42a36n 61H96a84n18á23k

7. 8. 2014 18:03

více dám do článku, sem to matlat nebudu.

0 0
možnosti
Foto

Všem 3 autorům blogu děkuju za naprosto výstižně napsaný článek. Jsem sice blogový začátečník, ale tyto přízraky lze najít nejen u blogů. A naprosto souhlasím s Láďou Kroupou. Za mě osobně díky R^R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

S tím, že jediná zbraň, která na trolly platí, je ignorance naprosto souhlasím. Za ty roky tady si o sobě dovolím tvrdit, že jsem odborník v oboru......;-) A začínajícím blogerům bych dal jednu vážně míněnou radu - fakt je ignorujte a nekrmte reakcemi, pokud si nejste jistí, že "boj" ustojíte. Jinak nepojdou...:-)R^

9 0
možnosti
Foto

Vladimire, mam stejny nazor ( nekdy se necham vyprovokovat, asi jako kazdy ;-) ).

Ale nekteri blogeri-diskuteri se proste chteji hadat a pak fnukat u adminu, kdyz to prestanou zvladat.

Vam to ale rikat nemusim, tak proc to tady vlastne pisu ? ;-D ;-D ;-D

2 1
možnosti
Foto

Stručné, střízlivé, věcné :)

9 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.