Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takové zaměstnání, kde nejsem člověkem, ale jen prostředkem, je nutné co nejdříve opustit a správné je o tom informovat!! R^

Člověk je stále jen člověkem, ať už je v práci nebo kdekoliv jinde. Nesmět se napít, nesmět mluvit se spolupracovníky nebo zákazníky, bát se zasmát anebo naopak zamračit, označovat lidi číslem apod. je nehoráznost, proti které je třeba bojovat!!

3 0
možnosti
JG

souhlas, díky za příspěvek

1 0
možnosti
Foto

Ještě jeden příspěvek bych si dovolil vložit, i když není přímo k tématu.

Je to výběr povolání mladých lidí. Nikomu se lidově řečeno nechce moc živit rukama a myslí si, že je lepší být právě třeba manažerem, než řemeslníkem, jelikož jim nedochází, jak náročné je toto povolání. Proto hlavně střední školy "chrlí" většinu maturantů v různých oborech managementu.

Sama jste přitom popsala problematiku tohoto povolání. Přitom je naprostý nedostatek elektrikářů, ale i třeba strojních údržbářů. Tato řemesla kladou velké nároky na získání potřebné praxe. Vím, že tito odborníci jsou "zasekaní" zakázkami na týdny i měsíce dopředu a účtují 300-800,-Kč za hodinu podle svojí odbornosti a poptávky trhu. Toto sám mohu potvrdit ze svojí praxe, jelikož mám strojírenskou firmu. Zatím toto různě zvládám, ale tito odborníci stárnou a není za ně náhrada. Než se takový strojní údržbář nebo elektrikář něco naučí, tak to znamená vyučit se a minimálně 10 let praxe.

A řada specialistů v oboru elektroniky jsou i vysokoškoláci, kteří provádí servis třeba řídících systémů obráběcích strojů.

Ale já jsem třeba nesehnal ani obyčejného malíře pokojů, což není řemeslně náročné a kupodivu i malíři jsou též zasekaní a tak mi nezbylo, než si vymalovat sám, nebo požádat známého, který to umí.

Takže i zde bych viděl cestu. Člověk, který dobře ovládá řemeslo, tak si s ním nikdo jako s onucí nedovolí zacházet, ani jej šikanovat.

3 0
možnosti
JG

Přesně!!! Poslední věta je všeříkající R^ díky za příspěvek

0 0
možnosti
MM

Právě jste mě inspirovala k tomu, abych sepsala článek, čeho všeho jsou schopni zaměstnanci.

0 0
možnosti
JG

Myslíte z pozice majitelky firmy? Já de facto nekritizuji firmu jako takovou (jako zaměstnavatele), ale lidi, kteří ji zastupují či i přístup řadového zaměstnance (viz rubrika Veselé příhody z práce), protože jsem stále přesvědčena o tom, že majitel firmy nemusí vůbec vědět, že je něco špatně - také je velmi problematické se přes tu spoustu kravaťáků k samotnému majiteli s těmito informacemi dostat, a v tom vidím ten problém.:-) Když jsem kritizovala, že si zaměstnanci dostatečně neváží toho, co pro ně firma dělá (zvýšení platů, bonusy apd) byla jsem nenáviděna takovým způsobem, že si to vůbec neumíte představit. Takže určitě článek napišteR^

1 0
možnosti
Foto

Pokud praktiky zaměstnavatele odporovaly platným zákonům - a to se podle popisu dělo - není to na blog nebo knížku, ale na trestní oznámení. Jinak si z toho nikdo nic dělat nebude.

0 0
možnosti
Foto

Dokázat šikanu na pracovišti je velmi těžké, soudy stojí nemalé peníze, a když prohrajete a nemáte na zaplacení soudu, tak ještě jdete do exekuce.

Já jsem velmi nepříjemně překvapený, kam jsme se za 24 let posunuli.

Vymahatelnost práva v oblasti pracovní a sociální je troufám si napsat, mnohonásobně horší než za komunistů.

Navíc jsou již lidé v jakési apatii, protože vědí, že soudit se za svoje práva je jim stejně houby platné.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem poznal otřesné jednání zahraničního vedení v jedné firmě výrobního zaměření. Ve firmě, která má cca 200 zaměstnanců se za pár let vystřídalo na 600 lidí.

Moje sestra je doktorkou psychiatrie a za poslední roky nezvládá příliv nových pacientů. Dvě třetiny pacientů jsou lidé zhroucení z šikany v práci.

Nevím co na to říct, od roku 1991 mám vlastní firmy, takže nemám žádného nadřízeného, ale asi je smutné napsat, že za komunistů něco takového neexistovalo, jelikož si komunisté takto zacházet s lidmi nedovolili. Pracoval jsem v letech 1975-1989 na různých THP funkcích ve třech zaměstnáních a něco takového, co líčíte jsem nikdy nezažil.

2 0
možnosti
JG

po těchto svých zážitcích jsem se také o šikanu v práci začala zajímat více, kontaktovala jsem i organizace, které se zabývají pomocí lidem, kteří něco podobného zažili a skutečně je to jak říkáte cca dvě třetiny pacientů psychiatrie mají za sebou to co já, nebo mnohem horší věci. Co je ovšem naprosto nad mé chápání je příklad jedné mé kolegyně, která po šikaně skutečně skončila na psychiatrii a po letech využila svých otřesných zážitků k tomu, aby sama šikanovala a způsobila takové hrůzy jinému člověku - navíc člověku, který jí důvěřoval, pomáhal a byl oporou. :-/ Většina obchodních řetězců u nás vlastní zahraniční firmy, ale je pravda, že to, co si dovolí u nás by si v mnoha případech venku k lidem nedovolili. Proč to je? Mám pocit, že je to trochu v nás samotných, že neumíme určit svoji vlastní cenu a nastavit ty pomyslné mantinely, že je naší náturou nechat do sebe kopat.Co se týká té éry komunismu, tady bych s Vámi nesouhlasila - ti, kdo dokázali mlčky přijmout nastolené podmínky a pracovat v nich, problém neměli (sem jste patrně patřil i Vy, což není myšleno jakkoli s despektem), ti, co to přijmout nedokázali, problém měli. A o tom samém je to i dnes - mlčíš, nemáš problém, nemlčíš, máš problém. Děkuji za Váš názor a přeji hezký den

2 0
možnosti
Foto

Znám to a jsem ráda, že o tom píšete. Zrovna tak, jako jsem ráda, že se tady na idnes dnes objevil jakýsi článek o zákazu židlí za pokladnami popisující i ostatní reálné pracovní podmínky v obchodních sítích. Asi je nutné stanovit nějakou mez.

2 0
možnosti
JG

Taky jsem ten článek četla, a vidíte, stačilo o tom mluvit a hned je vše jinak. Nicméně v Penny stojí pokladní co tato firma u nás funguje a nikdo si nedovolí to někam vykřičet. Já o tom všem taky píšu proto, že chci, aby se určité věci změnily, aby lidi nemuseli zažívat to, co já. Chci, aby v sobě lidi zase našli to lidství. Díky za Váš příspěvek a přeji hezký den

2 0
možnosti
JL

No, to vypovídá hodně o morálce a charakteru tohoto národa. Proto se máme, jak se máme. Všude samý zloděj a podvodník, "samá kráva, samej vůl".

0 0
možnosti
JG

ano, vidím to stejně

0 0
možnosti
Foto

L94u75b82o17š 22H80e40r36o

14. 11. 2013 17:55

Dobrý večer,Vaše bahaté skušenosti z toho nejmenovaného obchodu mě silně připomíná bývalou Hypernovu,pracoval jsem tam 2 roky jako skladník.Každý měsíc mě na konci měsíce podivně mizely odpracované hodiny a zjevovaly se mě tam že jsem chodil k doktorovy.A ty podivné slevy před vánocema: Pan nejmenovaný manager nařídil vedoucí elektra dát specialní slevu na několik desítek kusů zboži od elektra až po pneumatiky.Ale zároveň tato sleva byla tajná,tato sleva se vztahovala pouze pro managera a vedoucí.Sleva vypadala takto: 1 ks LCD televize metrova za 1000 kč,pneumatika zímní 100 kč ks,tiskárna 3 v jednom 48 kč ks,počitačová myš 14 kč ks,DVD přehrávač 140 kč ks,domácí pekárna 78 kč ks.Já jsem si dovolil vzít ve skladu taky jedno DVD přehrávač a chtěl jsem toto zboží zaplatit ale bylo mě vynadáno že toto zboží není pro zaměstnance Hypernovy a že tento dvd přehrávač je vedoucí pekárny a bylo mě nakázat pomlčet o této slevě.Šel jsem za zmíněnou vedoucí a poprosil jsem ji jestly když má 4 dvd překrávače jestly by mě jeden nepřenechala ;-D nenechala,že to má jako dárky pro svou rodinu ;-D a to paní vedoucí měla určitě vyšší plat než já,já měl 10 000 kč čistého.

2 0
možnosti
TH

Proc se nemuze uvest jmeno toho obchodu? Ja se divim. ze by vas nekdo zazaloval? Za co?

0 0
možnosti
JK

Nesmí se zapomínat, že na konci toho všeho svinstva stojí vždy zákazník, vyžadující pro svůj břich vše hezky pohromadě, kdykoliv a pokud možno co nejblíže.

5 4
možnosti
JG

toto je kapitola sama pro sebe - takový zákazník;-Dale ano, dobrá připomínka

0 0
možnosti
Foto

Já jsem v německém velkoobchodu vydržel v pozici SPOLUPRACOVNÍKA jedenáct let. Také o tom je část mých blogů. Jmenuji pravdivě o koho jde, i když mi tím jde o hubu. hah\Jitce přeji mnoho ŠTĚSTÍ!

3 0
možnosti
ZM

jitko, já nechápu proč nepracujete sama na sebe, s polovičním úsilím a větším efektem ? ... to nemáte odvahu se propracovat a zjistit co jste skutečně zač ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.