Začalo finále Blogera roku 2022. Dejte hlas svým favoritům a hrajte o ceny!

29. 05. 2023 9:17:50
Nominační kolo je za námi a jako každý rok přichází ta nejdůležitější část ankety. Kdo z třicítky blogerek a blogerů uspěje v trojici kategorií? Hlasujte pro své favority a získejte ceny od partnera soutěže, vydavatelství HOST

Rozhodně je z čeho vybírat. Do finále prošli "tradiční" finalisté, ale i ti, kdo se v anketě umístili vůbec poprvé nebo po delší době. V kategorii Vypravěč roku se tak do finálového kola probojovala například Janka Melišová nebo Eva Sádecká. V anketě Blogerka roku Alexandra Dítětová a v kategorii Bloger roku Jan Vavřík. Jinak je složení finalistů velmi podobné tomu loňskému.

V dámské části ankety prošla i letos do finále Karla Slezáková, Kateřina Lhotská, Dana Tenzler nebo loňská vítězka kategorie Nováček roku - Danka Štoflová, a protože si jí všimli už i mimo náš blog, můžeme se těšit na knížku Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí, která vyjde v průběhu června. V každém případě letošní Blogerka roku bude podle nás mimořádně zajímavá. Favoritek je totiž hned několik. V nominacích větší počet hlasů získala třeba Markéta Šichtařová nebo Karla Slezáková, která bude chtít obhájit loňský titul. Nesmí se ale zapomínat na Šárku Medkovou či Zuzanu Zajícovou, už tradiční účastnice finálových klání.

Chce se nám napsat, že mezi blogery se nekonalo žádné překvapení. Ve finále Blogera roku je sedmička stejných blogerů, kteří se v něm ocitli minulý rok. Loňského finalistu Pavla Hewlita ale nahradil Ladislav Jakl, Jana Bartoně nahradil Jan Vavřík a třetím do party letošních "staronových" finalistů je cynický romantik a skeptický optimista Vladimír T. Gottwald.

Kategorii Vypravěč roku zcela převálcovala Danka Štoflová, jež podobným způsobem loni prošla do finále Nováčka roku, kterého právě kategorie Vypravěč roku nahradila. Její příběhy publikum baví, což se projevuje na čtenosti. Na téměř šest set tisíc přečtení potřebovala "jen" 81 článků. Jenže ve stejné kategorii má letos velmi kvalitní konkurenci. Ve finále jsou totiž Jan Pražák, knihovnice Zdeňka Ortová, Karla Slezáková nebo držitelka Ceny redakce za rok 2019 Irena Fuchsová - a to je jaká vypravěčka!

Když jsme u Ceny redakce, ani letos samozřejmě neprozradíme, kdo ji dostane. Můžeme ale klidně říct, kdo prošel do nejužšího výběru adminek a admina tohoto blogu. A protože letos jsme se rozrostli o dvě nové kolegyně, byla debata daleko zajímavější a hlasování taky. Do "hledáčku" se dostal třeba Jiří Turner, Josef Prouza, Zdeňka Ortová, Zuzana Zajícová nebo Jan Pražák. Uznejte sami, že vybírat z podobného obsazení je skutečně náročná disciplína! Letošní vítěz této ceny doplní další držitele tohoto ocenění - Marka Trizuljaka, Tomáše Vodvářku, Irenu Fuchsovou, Jaroslava Flegra nebo Vladimíra Kroupu, který dostal Cenu redakce naposledy.

A teď jak na to:

Od dnešního dne (t. j. 29. 05. 2023) až do půlnoci 11. 6. 2023 se pod každým blogem objeví tento obrázek:

Klikem na něj se dostanete do tohoto blogu, odkud můžete hlasovat pro svou oblíbenkyni nebo oblíbence.

Pro BLOGERKU ROKU hlasujte ZDE

Pro BLOGERA ROKU hlasujte ZDE

Pro VYPRAVĚČE ROKU hlasujte ZDE

Nezapomeňte, že v každé kategorii můžete hlasovat jen jednou (pro celkem tři nominované v dané kategorii).

A jako obvykle nesmíme zapomenout na ceny: tři vítězové v každé kategorii získají voucher od partnera soutěže – nakladatelství HOST, které je domovem bestsellerových autorek Kateřiny Tučkové či Aleny Mornštajnové, ale stálo i u zrodu vlny severských detektivek, má ocenění za řadu knih pro děti a také uvádí na trh kvalitní fantasy. První v pořadí si odnese rovněž tradiční skleněné íčko.

Vyhrát mohou i hlasující. Všichni, kdo hlasovali v nominacích i ve finále ankety, jdou do slosování a desítka vítězů se může taktéž těšit na ceny od partnera soutěže, vydavatelství HOST.

BLOGERSKÝ VEČÍREK

Chcete se potkat s kolegy blogery? Mít z první ruky, kdo letos vyhrál Cenu redakce? Rezervujte si v kalendáři datum 16. června! Právě tehdy se totiž na pražském Smíchově koná tradiční blogerský večírek. Samostatný blog s přihlašovacím formulářem a bližšími informacemi najdete již brzy na Infoblogu.

Jsme rádi, že jste s námi. Finále zdar a těšíme se na setkání!

Vaši admini

Autor: Blog Info | pondělí 29.5.2023 9:17 | karma článku: 19.93 | přečteno: 7119x

Další články blogera

Blog Info

Soutěž hlasujících: Kdo se letos může těšit na cenu?

Jako každý rok nesoutěžili jen blogeři, soutěžili jste i vy - čtenáři a hlasující. Na koho se usmálo štěstí a může se těšit na knižní ceny od partnera ankety Bloger roku?

23.6.2023 v 10:59 | Karma článku: 8.87 | Přečteno: 431 | Diskuse

Blog Info

Fotovideoblog: Jak se předávaly ceny Bloger roku 2022

Ani letos jsme nemohli a nechtěli vynechat tradiční blogerský sraz. Sešli jsme se tentokrát v restauraci Žebeerková Kozlovna na pražském Smíchově. Kdo byl hvězdou večera a kdo získal letošní Cenu redakce? Podívejte se!

22.6.2023 v 7:50 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 1581 | Diskuse

Blog Info

Dohlasováno! Blogerkou roku Šichtařová. Vypravěčem roku se stal Jaromír Šiša!

Víc než šest tisíc hlasů, drtivé vítězství favoritů i drama do posledních vteřin v nové kategorii Vypravěč roku. Její vítěz, Jaromír Šiša, vyhrál před Dankou Štoflovou o jeden jediný hlas!

13.6.2023 v 9:28 | Karma článku: 34.58 | Přečteno: 8462 | Diskuse

Blog Info

Vyhlášení Blogera roku 2022: Pozvánka

Milé kolegyně, milí kolegové, i letos je nám ctí a potěšením pozvat vás na vyhlášení vítězů a předávání cen ankety Bloger roku 2022...

7.6.2023 v 9:09 | Karma článku: 7.83 | Přečteno: 920 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Helena Vlachová

Můj syn

Vždy jsem si přála mít tři syny. Jenže člověk míní a Osud mění. Nakonec zůstalo jen při jednom synovi.

19.3.2024 v 6:37 | Karma článku: 8.13 | Přečteno: 196 | Diskuse

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 7.72 | Přečteno: 80 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 9.72 | Přečteno: 354 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 6.55 | Přečteno: 99 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 21.46 | Přečteno: 569 | Diskuse
Počet článků 757 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 7526

Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Facebook Blog iDnes


 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...