Píseň, co mě učil 17. listopad: Blogeři o výročí začátku sametové revoluce

Jak si připomínáme 17. listopad dnes? Historický mezník? Symbol svobody, nebo zklamání? Jaké hodnoty představuje - a jak je naplňujeme? Přečtěte si, co o tom soudí blogeři iDNES.cz.

 

Petr LiškaListopadová historie v královéhradeckých Závodech Vítězného únoraHistorie 17. listopadu z jedné fabriky je spíš jen pro zaznamenání, než že by na tom bylo něco ke čtení. Pro zaznamenání jmen, která by jinak asi nezazněla.
Jiří TurnerPíseň, co mě učil 17. listopadŘeč bude o onom historickém mezníku, ale nadalo mi to, a do názvu jsem propašoval odkaz na včera zesnulého Wabiho Daňka, a to ne ve snaze vše spojovat, ale chtěl jsem místo nekrologu pouze vyjádřit to, že jsem ho měl rád.

Zuzana RůžičkováListopad 89 očima studentského insideraListopad 1989 - to jsou pro mě živé vzpomínky. Byla jsem přímo v revolučním epicentru. Studovala jsem přírodovědu na Albertově v samé centrále toho všeho.
Martin BraunByl 17. listopad podvod?Obvykle mi kecy ubožáků, kteří to tvrdí nestojí za to věnovat jím čas a napsat o tom blog. Maximálně tak něco písnu do diskuse. Dnes udělám výjimku.
Lukáš JadrnýÚvaha o stavu svobody a demokracie v České republiceShodneme se, co nechceme, ale nevíme si rady s tím, kam směřujeme, k jakým hodnotám se hlásíme, jak si svobodu a demokracii vykládáme a jak bychom o ně měli pečovat.

17. listopad si připomněl i "Tonda Blaník"

Tomáš VodvářkaHlavní odkaz listopadu 198928 let je z historického hlediska velmi krátká doba. Stačí však natolik, aby u mnoha lidí vyvolala amnézii na onu hektickou dobu, která změnila náš svět.
Ondřej MrázekOslavy? To už spíš protest!Zítra se chystá celonárodní candrbál jako připomínka událostí 17. listopadu z roku 1989. Všichni zase budou mít plná ústa svobody a demokracie, ve skutečnosti půjde jako obvykle o lokajské přitakání novým, neméně odporným vládcům.

Autor: Blog Info | pátek 17.11.2017 10:08 | karma článku: 14,33 | přečteno: 2033x