Blog Info

Se smrtí se nekupčí aneb proč jsme smazali text pana Janoty

23. 02. 2017 11:35:55
Včera vpodvečer se udála velká lidská tragédie, jeden z našich kolegů-blogerů spáchal sebevraždu. Před ní napsal dva blogy. První, kde popsal svůj příběh, a druhý – dopis na rozloučenou. První blog jsme ponechali, druhý už ale ne.

Důvodů jsme k tomu měli několik. Ten hlavní je podle našeho názoru obyčejná lidská etika a profesionální přístup redakce, která o incidentu sice informovala, protože tak velí zpravodajská povinnost a o případu pana Janoty jsme několikrát psali, ale dopisy na rozloučenou se v médiích nezveřejňují. Pan Janota měl příbuzné, přátele a známé a i bez podobného dopisu je podle našeho názoru pro ně tato tragédie dost bolestná.

Podobných situací jsme na blozích iDNES.cz už zažili už několik a ve všech případech jsme byli v kontaktu s policií nebo krizovým centrem. V případě pana Janoty nedokázal tragédii zabránit ani policejní vyjednavač.

Chceme vyjádřit hlubokou soustrast příbuzným pana Janoty a požádat ostatní kolegy blogery a diskutéry, aby v diskusích pojednávajících o této tragédii dodržovali pietu, kterou si tragédie zaslouží. Bohužel i v tomto případě jsme byli nuceni smazat několik velmi cynických příspěvků. Stejně Vás žádáme, abyste nevkládali text pana Janoty do dalších blogů, protože platí vše, co jsme napsali.

Děkujeme za pochopení

Za iDNES.cz
Administrátoři blogu

Autor: Blog Info | karma: 33.14 | přečteno: 7367 ×
Poslední články autora