Blog Info

RSS – oblíbené blogy do vašeho počítače bez hledání

1. 05. 2007 0:00:00
Nemáte čas nebo chuť "brouzdat" po celém Blog iDNES.cz a číhat na zajímavosti, ale oblíbili jste si některé blogerky nebo blogery natolik, že je chcete mít pěkně pohromadě na jedné stránce?

Právě pro vás je tu RSS. V angličtině to znamená Rich site summary, což se dá volně přeložit jako webová sklizeň. Máte-li tedy chuť jen na podle vás nejsladší jablka z úrody toho kterého dne, program vám je přinese na stříbrném podnose. Jinými slovy - můžete si vybrat své nejmilejší blogery a sestavit si z jejich článků vlastní blogové noviny.

Jak na to?

Autory si do čtečky přidáte tak, že přejdete do profilu žádaného blogera. Jeho údaje se nacházejí vpravo v šedém obdélníku. Sjedete až dolů. Pod kalendářem najdete odkaz RSS Jméno Příjmení. Výsledky rozkliknutí se mírně liší podle internetového prohlížeče, který používáte. Vždy se však objeví články autora a v horní části obrazovky různě zformulovaná nabídka na přihlášení k odběru.

V Google Chrome je to ikona "Odebírat" a aktuální články vám pak chodí do složky Pošta. V Internet Exploreru to je "Přihlásit k odběru tohoto kanálu" a sklizeň najdete ve složce Informační kanály. V Mozilla Firefox je to "Odebírat tento kanál pomocí" a vybíráte z různých Záložek. Pokud máte Microsoft Outlook, můžete jej v Mozille zvolit místo Záložky a články vám budou chodit přímo do e- mailu.

Chcete dostávat upozornění?

Pokud chcete dostávat upozornění při každém novém článku svého oblíbeného autora, stáhněte si některou z moderních RSS čteček, které jsou dostupné na internetu - ať už placenou nebo free verzi. Nejpopulárnější je asi Feedly a stáhnete ji zdarma stejně jako verzi pro chytré telefony Phonly. Program čtečky bude každou chvíli procházet nejnovější příspěvky a jakmile najde článek vašeho favorita, hned vám ho nabídne přímo ve čtečce, aniž byste museli mít otevřenu stránku Blog iDNES.cz. Stačí jeden klik a můžete se pustit do čtení.

Autor: Blog Info | karma: 45.04 | přečteno: 160501 ×
Poslední články autora