O falešném profilu Michala Malého a konci blogera Axamita

Na blozích se poslední dny hodně diskutuje o tom, proč někteří z blogerů museli z blogů odejít. Často skloňovaným slovem je cenzura, která podle některých na blogu vládne. 

Prostor blogů iDNES.cz je prostorem soukromým. A od jejich samotného vzniku na něm platí pravidla. Několikrát jsme (nejen) v posledních dnech upozorňovali na to, že dodržování pravidel je hlavní podmínkou toho, aby iDNES.cz dal prostor autorům a jejich blogy si našly své čtenáře. Pokud někdo pravidla nedodržuje, je na to obvykle několikrát upozorněn, a pokud pravidla dál nechce respektovat, je z blogů iDNES.cz vyloučen. To od začátku platilo, aktuálně platí a v budoucnu platit bude. Pokud někdo s pravidly nesouhlasí, nemá smysl, aby se registroval.

O zrušeném blogu slečny Provazníkové už nemá smysl psát. Vše, co jsme k věci mohli říci, jsme řekli ZDE. Dneškem ale rušíme i další blog, konkrétně blog Karla Axamita, který není ničím jiným než alter profilem již zrušeného blogu Michala Malého. Jeho blog byl deaktivován už před několika měsíci a stejně jako jiní blogeři byl pan Malý mnohokrát upozorněn na to, že na blogu platí pravidla. Abychom učinili spravedlnosti zadost, publikujeme zde kromě našeho vyjádření i vyjádření diskutéra s profilem Karel Axamit, stejně jako vyjádření diskutéra Michala Malého.

Ten totiž tvrdí, že oba (on i pan Axamit) mají ověřeny identity doklady totožnosti, což není pravda.

Print z diskuse, autor Michal Malý

 

Zároveň tvrdí, že se s panem Axamitem potkali prvně v životě, v restauraci, kde si navzájem půjčili přenosný počítač:

 

 

Což ovšem také není pravda. Pokud by to tak bylo, museli by oba pánové sedět v restauraci a půjčovat si počítače nejméně 23x za poslední dva měsíce a v některých dnech minimálně 12 hodin denně, včetně časů po půlnoci. Přihlašovali se totiž z jednoho počítače, a to nejen do blogů, ale také do diskusí. 

Z tohoto důvodu jsme blog pana Axamita/Malého deaktivovali. Pokud někoho vyloučíme, neděláme to proto, že bychom chtěli. Pokud k tomuto nepříjemného kroku ale přistoupíme, nechceme, aby se k nám vracel. A to ani pod jinou identitou.

Myslíme si ostatně, že pokud chce někdo kritizovat administraci blogů iDNES.cz kvůli neprofesionalitě, ať už má k tomu jakýkoliv motiv, měl by to dělat pod svým vlastním jménem. Přesně tak, jak to vyžadují pravidla a přesně tak, jak to platí pro ostatní blogery. 

 

Za administraci

 

Patrik Banga

Vedoucí administrátor 

Autor: Blog Info | pondělí 5.12.2016 12:13 | karma článku: 31,40 | přečteno: 3141x