Volby skončily, zapomeňte! Aneb blogeři glosují

Česko má za sebou další krajské volby. A taky velké změny. Politická reprezentace se totiž bude měnit ve většině krajů. Kdo je vítěz a kdo poražený? Glosují blogeři iDNES.cz.

.

Fandím Pirátům a hnutí ANO !

Upřímně se raduji z volebního vítězství hnutí ANO a moc mě potěšil pohled na předsedu TOP 09, pana Kalouska, který jen špatně skrýval své zklamání z propadu své strany. A co si myslel?

.

 

.

Zbyněk Konvička

.

Drtivým „vítězem“ krajských voleb je mlčící většina

65 % lidí bojkotovalo právě uskutečněné krajské volby do jihočeského krajského zastupitelstva. Je celkem jedno, zda tyto nevoliče ovládla apatie, či naštvanost na politiku obecně.

 

.

.

Ring volný, druhé kolo!

V pátek dozněly trapné floskule, populistické kolovrátky, bojové výzvy k porážce různých "bloků", uskupení, ideových soků, zdravého rozumu, mnohdy i cti a soudnosti... První kolo je historií, do druhého gong už volá. A vítězem je?

.

.

.

.

Hon na lišku začíná

Volby skončily, zapomeňte! Nebo alespoň na jejich výsledky. Každé volby mi to přijde stejné. Přibližně třetina až polovina populace, která má volební právo, jde a vhodí své hlasy do volebních uren...

.

 

.

 

.

Glosa: Zpráva zprava

Byl to zvláštní pocit. Projížděl jsem v sobotu (8/10) pozdě odpoledne, když už bylo jasné, jak volby dopadly, krajským městem a několika obcemi. Autobus míjel billboardy a plakáty, které se ještě o den dříve jevily docela jinak.

.

.

.

.

Rubem demokracie je korupce

Včerejší výsledky krajských voleb a náznak vzniku antibabišovských koalicí, které se formují na krajích, jen potvrzují, co je pravou příčinou porážky tradičních parlamentních stran a stranického hnutí obecně.

 

.

.

.

Školní výlet s předsedou Babišem

Dovedete si představit, že chodíte do třídy s 30 spolužáky a 2 z nich rozhodnou, na jaký výlet pojedete ? Myslím si, že ta představa je pro většinu těžko stravitelná.

.

.

.

Zvěrstva voleb a jedno pozitivum

Když jsem tam v pátek šel, nevěděl jsem, do čeho jdu, a už vůbec jsem netušil, jaké významné události se stanu svědkem. Volby mohou mít velmi různorodou podobu.

.

.

.

Tož u nás sice strýc Babiš nevyhrál. Ale vlastně ANO.

Můžeme teď nadávat na to, jak to dopadlo.Teda jen pokud jsme byli volit. Ti, kdo nebyli, by měli mlčet, protože se prostě nezúčastnili. V každém případě vyhrál prostě ten nejlepší a nejsilnější, který nabídl nejpřitažlivější produkt.

.

.

.

 

.

Prohrály všechny politické strany, vítěz není žádný

Je úplně jedno, jak nakonec dopadly výsledky voleb, je jedno, která strana zvítězila. Všechny totiž prohrály a mizérie na politické scéně pokračuje.

.

.

.

Pozitiva a negativa voleb 2016 a co z toho plyne

Kobliha vítězí! Komunisti sice propadli, ale (bývalý) komunista a ne-StBák vyhrál volby. Levice prohrála, ale pravice úspěch neslaví. Co bude dál?

.

Autor: Blog Info | neděle 9.10.2016 17:53 | karma článku: 17,72 | přečteno: 3438x