Kdo z blogerů vystavuje na MFF v Karlových Varech

2. 07. 2011 9:06:40
Výstava fotografií blogerů iDNES.cz doplněná autory, kteří publikují na fotoalbu Rajče, startuje vernisáží v neděli 3.července a potrvá až do konce prvního prázdninového měsíce. Podívejte se, kdo z blogerů ve Varech vystavuje.

Na výstavě s názvem I vy můžete být naše hvězda, která se koná od 3. do 31.července 2011 v Galerii Na ochozu na Vřídelní kolonádě v Karlových Varech a která je zařazena mezi doprovodné akce filmového festivalu, můžete vidět práce blogerů, jejichž fotografie znáte z blogu iDNES.cz.


Více o výstavě si přečtěte v článku
Blogeři a čtenáři iDNES.cz vystavují své fotografie na MFF Karlovy Vary.




Na MFF Karlovy Vary 2011 tedy vystavují tito blogeři (v abecedním pořádku).

Anna Bednaříková-Lešková

ab.jpg
Fotografický samouk. Od roku 2008 experimentuje s digitální zrcadlovkou, před rokem a půl začala zkoušet, jestli se dají v domácím prostředí pořídit lákavé fotografie jídel. V experimentování s tímto druhem fotografie pokračuje dodnes. Na počest svých gastronomicko-fotografických víkendových pokusů si pro sebe přejmenovala v angličtině sobotu (Saturday) na Sweettoothday.

Absolventka Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, obor anglistika – germanistika. Pracuje jako překladatelka v České národní bance. Zajímá ji fotografování, jazyky, cestování, design, streetart a háčkování Ingmara.

V roce 2010 se provdala za blogera, s nímž se seznámila na iDnes, čímž již vyčerpala svých patnáct minut mediální slávy. Více zde.

Marián Béreš

mb.jpg
Slovák žijící v Česku. Povoláním je konzultant v oblasti vzdělávání, školitel a kouč na manažerské a podnikatelské úrovni. Je autorem knihy Jak manipulovat s lidmi (a nenechat se sám zmanipulovat).

Fotografování je jeho koníčkem, fotí - hlavně přírodu a detaily architektury - intenzívně teprve od roku 2006, kdy si koupil svůj první lepší fotoaparát – digitální zrcadlovku Canon EOS 350. Fotí hlavně přírodu a detaily architektury na Slovensku a v Čechách. Přispívá do časopisů Treking a Krásy Slovenska a na internetové stránky o cestování – Hiking.sk, Desperado, Hedvábná stezka.

Za svoje fotografie získal 2x cenu Primátora města Liptovský Mikuláš v soutěži Ekofotografia 2007 a 2009, vyhral ceny v soutěži časopisu Krásy Slovenska a časopisu Digitálni fotografie. V anketě Fotograf blogu 2010 na iDNES.cz získal první místo.

Výstavoval v Praze, v Liptovském Mikuláši a Jasné. Více zde.

Marta Černická

mc.jpg
Žije v Plzni, civilním povoláním je účetní. Je vdaná, má desetiletou dceru. Fotografuje přibližně od roku 2005, kdy si pořídila první digitální fotoaparát. Od kompaktu přešla na Nikon D80 a v současné době fotografuje s Nikonem D700. Pracuje ale i s klasickými materiály, ráda fotí Flexaretou.

Ve fotografii nemá vyhraněné téma, ale jako vášnivý zahradník se hodně věnuje makrofotografii květin. V poslední době se stále více věnuje i portrétu. Více na www.cernicka.cz a zde nebo zde.

Publikovala v českých fotografických časopisech, ale také v Anglii a Číně. Několikrát také vystavovala, například v Jablonném nad Orlicí, Plzni nebo ve Valdštejnské zahradě v Praze.

Peter Čunderlík

pc.jpg
K fotografování ho přivedl dědeček, s nímž a díky němuž zprvu fotil černobíle. Později fotografování opustil a vrátil se k němu při toulkách po Africe v letech 2005-2007. Vždy byl pozorovatelem přírody, proto se toto téma objevuje v jeho pracech nejčastěji. Největším dílem jeho objektiv míří na zvířata. V poslední době se zaměřuji i na fotografování krajiny.

Více zde.

Rudolf Havlík

rh.jpg
Rudolf Havlík o sobě sám lakonicky říká: Pracuju, žiju, píšu a fotím po celém světě. Plním si své sny. Více zde.

Richard Horák

rho.jpg
Pardubičák, jehož curriculum vitae vede i přes Hamburk. Fotit začal poměrně nedávno, když dostal darem zrcadlovku. Fotografuje vše, co se mu připlete před objektiv. Snaží se o zachycení třetího rozměru, který se podle jeho slov "musí cítit".

Více zde.

Michal Josephy

mj.jpg
Antropolog, novinář a cestopisný (foto)reportér. Spolupracuje s magazíny National Geographic, Lidé a Země, Psychologie DNES. Na FHS UK učí předměty Antropologie těla, Antropologie módy či Vizuální antropologie. V Instituto Camoes Portugal vedl cestopisné přednášky, jelikož právě země bývalého portugalského námořního impéria patří k jeho hlavním cestovatelským zájmům.

Více zde.

Radek Mikuláš

ra_mik.JPG
Fotografický rukopis Radka Mikuláše je do značné míry dán tím, že velkou část svého života studoval technické obory. Právě spojení těchto dvou světů – umění a techniky – je pro jeho práce typický. Věnuje se také portrétní, reklamní a produktové fotografii.

Pochází z Třebíče, vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT s diplomovou prací zobrazení 3D modelu města Prahy v reálném čase. Fotografování se profesionálně věnuje od roku 2008.

Je hlavním fotografem akcí, které pořádá blog.idnes.cz.

Více zde.

V Paláci Flora na pražských Vinohradech vystavoval v roce 2011 svoje fotografie z USA.

Břetislav Olšer

bo.jpg
Novinář, publicista, spisovatel. Pochází z Valašska. Pracoval jako redaktor několika moravských a slezských periodik. Procestoval na 70 zemí světa, napsal desítky televizních a rozhlasových scénářů. Jeho první knížku o moravských Židech v Izraeli vydalo nakladatelství Librex Ostrava pod názvem "Přežili šest válek", následovala kniha "Koně pro Františka Holčáka, aneb (Ne)čas mezi taxisy", literatura faktu - kniha o blízkovýchodním terorismu "Krev na meči džihádu" a jihoafrický cestopis "Češi v zemi zlata, platiny a diamantů". Svůj první román pod názvem "...a Bůh osiřel" vydal v roce 2002 v Repronisu, po něm vydal ještě dva. V roce 2009 vydalo cestopis „Izraelské osudy – Tisíc a jedna pravda ve Svaté zemi“. Byl třikrát laureátem ceny E.E. Kische. Při svých cestách se setkal také s premiérem židovského státu Arielem Šaronem.

Více zde.

Tomáš Vocelka

tv.jpg
K fotografii ho přivedl otec. Od patnácti let fotografoval v krnovském fotoklubu Astra. Jedním z vzorů byl pro něj byl významný krnovský fotodokumentarista Gustav Aulehla, který se zapsal do historie české fotografie snímky života především z 50. a 60. let. Od dokumentu, který fotil původně, se v poslední době odklonil ke klidnějšímu fotografování krajiny a techniky. Povoláním je editor MF DNES.

Více zde.

Autor: Blog Info | sobota 2.7.2011 9:06 | karma článku: 14.70 | přečteno: 3307x

Další články blogera

Blog Info

Blogy projdou zásadní změnou, podívejte se jakou

Blogy na iDNES.cz budou mít zanedlouho sedmnácté narozeniny. A protože sedmnáct let je v prostředí internetu téměř dospělost, nastal čas změny. A když změna, tak zásadní. Vše se zjednoduší a zpřehlední.

25.3.2024 v 9:59 | Karma článku: 20.68 | Přečteno: 5054 | Diskuse

Blog Info

Soutěž hlasujících: Kdo se letos může těšit na cenu?

Jako každý rok nesoutěžili jen blogeři, soutěžili jste i vy - čtenáři a hlasující. Na koho se usmálo štěstí a může se těšit na knižní ceny od partnera ankety Bloger roku?

23.6.2023 v 10:59 | Karma článku: 8.87 | Přečteno: 444 | Diskuse

Blog Info

Fotovideoblog: Jak se předávaly ceny Bloger roku 2022

Ani letos jsme nemohli a nechtěli vynechat tradiční blogerský sraz. Sešli jsme se tentokrát v restauraci Žebeerková Kozlovna na pražském Smíchově. Kdo byl hvězdou večera a kdo získal letošní Cenu redakce? Podívejte se!

22.6.2023 v 7:50 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 1592 | Diskuse

Blog Info

Dohlasováno! Blogerkou roku Šichtařová. Vypravěčem roku se stal Jaromír Šiša!

Víc než šest tisíc hlasů, drtivé vítězství favoritů i drama do posledních vteřin v nové kategorii Vypravěč roku. Její vítěz, Jaromír Šiša, vyhrál před Dankou Štoflovou o jeden jediný hlas!

13.6.2023 v 9:28 | Karma článku: 34.58 | Přečteno: 8477 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 7.94 | Přečteno: 235 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 312 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 345 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 758 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 7524

Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Facebook Blog iDnes


 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...