Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Jak neetické? vždyť to autor naopak chtěl ukázat a proto napsal veřejně dopis na rozloučenou. S vámi to v redakci jde od deseti k pěti. Nezlobte se...

2 0
možnosti
Foto

No jo, takže se holt nedá nic dělat a musí se šířit jinak. Pravdu můžete umlčet, ale nemůžete ji zlikvidovat. Když upozorním spoluobčany, že soused zabil psa, znamená to, že kupčím se smrtí? Když upozorním, že exekutorská a ve spolupráci s ní soudní, organizovaná, občanům nepřátelská skupina, uštvala člověka, je to kupčení se smrtí? Když napíšu, že máme cenzuru, což lze doložit tím, že z různých stránek mizí příspěvky, tak to je lež? A kam se poděl Mlíkař?

2 1
možnosti
MR

M70a63r66e93k 71R47a86i58d63a

24. 2. 2017 22:23

Nejdou mi vkládat příspěvky??

0 0
možnosti
MR

M68a23r28e25k 96R19a19i54d63a

24. 2. 2017 22:22

Když Palach zanechal vzkaz národu, tak to komunisti taky cenzurovali - marně. Vy děláte to samé. Pana Janotu zabil soudce svým nesmyslným soudem. Společnost je tak silná, jak je silný její nejslabší článek a tady se to ukázalo. Když nepomstíme Janotu a odpovědní šmejdi neponesou odpovědnost, pak jako společnost nestojíme za nic.

7 1
možnosti
Foto

Ano, absurdita a nesmyslnost rozsudku 12 let vězení pro pana Janotu vyniká zvláště s porovnáním, kdy při zatýkání střílel na policisty kosovský Albánec, který svým výstřelem policistu zranil. Prý se domníval stejně jako pan Janota, že se k němu vlupali lupiči.

Kosovského Albánce náš soud osvobodil...

V případě, kdy pachatelé vylákali dívku do lesa, kde ji ubodali, tak dostali 8 a 4 roky.

Bloger Vít Hassan dostal 2 roky nepodmíněně s okamžitým nástupem do vězení za pouhou stížnost.

Tyto případy porovnávám ve svém blogu.

Stav současné justice pokládám za katastrofální a pokleslejší, než před rokem 1989. Kriminální případy takto nespravedlivě komunistická justice nesoudila, protože do očí bijící případy se velmi rychle roznesly mezi lidmi a soudci se potom museli zpovídat KSČ.

Současná justice se nezpovídá vůbec nikomu a obyčejný občan je proti justiční zvůli naprosto bezmocný.

1 1
možnosti
TB

Vážení přátelé, jsme moc rádi, že k nám tak rádi chodíte diskutovat, dovolím si ještě jednu poslední poznámku k celé věci, aby nezapadlo to podstatné. Konzultovali jsme tento případ s experty na mediální etiku, kteří nám postup schválili. Tento případ není ojedinělý, podobných se v minulosti v různých médiích bohužel událo vícero. Vždy je to velmi smutná, nepříjemná emotivní záležitost. Stává se to – a slušné médium postupuje přesně tak, jak jsme postupovali my. Blog iDNES.cz nemůže a ani nechce být mediátorem podobných dopisů, kdy autor ve vypjaté životní situaci píše v afektu text, kde sděluje širokému publiku, že si jde vzít život. K tomu blog neslouží, sloužit nemůže a ani nechce. Je to neetické. TV NOVA včera ve vysílání přečetla velkou část onoho dopisu. Je to bulvární médium, je to rozhodnutí jejich redakce, jejich způsob informování. Nám zase ponechte právo na rozhodnutí, jakým způsobem se v těchto případech hodláme ubírat my. Blog iDNES.cz bude v těchto případech postupovat vždy stejně – s ohledem na etiku a příbuzné oběti a tyto dopisy stahovat. Doufejme, že už žádné další podobné nebudou.

6 8
možnosti
JV

Předposlední větu jste měli zvýraznit. V tolik empatie a pochopení jsem ani nedoufal.Rv

1 0
možnosti
Foto

Článek jste mazat neměli. Nemůžete rozhodovat za mrtvého člověka. Byl zoufalý, chtěl, abychom si to všichni přečetli.

16 0
možnosti
Foto

A tohle je hezké, ne? Takové milé a od srdce. " Blog iDNES.cz bude v těchto případech postupovat vždy stejně – s ohledem na etiku a příbuzné oběti a tyto dopisy stahovat."

2 0
možnosti

Nebylo to dobré rozhodnutí. Je zde kodex blogera, zásady chování zde, které jsem jako čerstvá blogerka na iDNES studovala hodně dlouho. Po pár měsících vidím, že je porušují admini. Ve jménu piety a proti vůli člověka, který rozhoduje o SVÉ smrti. Detaily o celé kauze neznám a ani nechci znát, právě kvůli pietě k rodině. Ale přečetla jsem si tuhle diskusi a je to děsné. Nejhorší je, že reakce všech teď budou košatět všude a z lidské tragédie se opravdu stane senzace. A co horšího - půjde zas o šeptandu, co že to vlastně smazali, a bůhví jak to všechno bylo - a už to pojede. Když už máme soudnictví jaké máme, měli bychom se držet aspoň jediné normy - SVOBODY SLOVA. Vzpomeňme na film Miloše Formana Lid versus Larry Flint - zcela jiná situace, stejná pře, stejná odůvodnění, která obě strany tahají jako králíky z klobouku. A tuto jedinou normu - svobodu slova - kdo jiný by ji měl hlídat jako honicí pes a NESMLOUVAVĚ prosazovat a to proti všem, když ne média?

8 0
možnosti
BR

Jestli jste si mysleli, že vyjádření p. Janoty smazáním zmizí, tak jste se mýlili - dá se dohledat v archivu Googlu - a mimo jiné už koluje na facebooku. A já ho mám stažené a uložené v místě, kde ho určitě nesmažete.

A jestli si myslíte, že máte právo mazat, co si usmyslíte, tak to se pletete. Děláte přesně to, co komunisti - cenzurujete nepohodlné články. A to nejenom p. Janoty, ale třeba i L. Provazníkové a blogerů, co se jí zastávají.

Já jenom doufám, že někdo najde odvahu podat na vás trestní oznámení pro cenzuru ....

7 2
možnosti
Foto

Také jsem si příspěvek pana Janoty - než byl odstraněn, na blogu iDnes přečetla - a málem jsem si dávala vinu, že jsem ihned nezavolala na policii. Druhý den jsem ale zjistila, že si ho kromě mne přečetlo víc jak 10 000 lidí... Policie tomu bohužel nezabránila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 24,95
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.