Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Nac jezdit po 'Vaclavskem' v tancich a nicit si ho, kdyz si ho DNES muze KDOKOLIV koupit.

3 2
možnosti
MC

To, že sovětská politika se svými satelitními přisluhovači byla sprostá nehoráznost a nátlak na svobodu člověka mohu jen potvrdit. Záblesky toho, že se dnešní Rusko s dnešním stavem nedokázalo smířit jsou lehce postřehnutelné. To, že nyní socialističtí demokraté v EU velmi markantně usilují o třetí cestu komunismu bez ruského vlivu je též průzračně postřehnutelné.

10 1
možnosti
VP

Mám takový malý návrh ... všichni, kdo chtějí kandidovat na prezidenta, založit blog ... to by byla hitparáda a né že né:-)

3 0
možnosti
JS

Dobrý nápad. Aspoň mohou lidé poznat, jaké mají názory. To je pro Vás doufám v pořádku. A pokud Vás zajímají starší blogy Marka Hilšera, jsou zde také.

2 0
možnosti
Foto

Abychom se tu nehádali, na co se koho kdo ptal.

1) všech členů strany, kteří museli projít stranickými prověrkami v r. 1970

2) všech, kdo museli vyplňovat nikoliv personální, ale tzv. kádrový dotazník, tam byla na to rubrika tedy všichni ti, kdož spadali do tzv. nomenklatury. Kdo v tom lítal všechno navíc, tak to nevím. Ale např. aspirantury na CSc.

2 2
možnosti
Foto

Obávám se, že oba víte, více méně ,,kulované":-/

0 0
možnosti
MN

"21. srpen 1968 je tragická zkušenost v našich dějinách, kterou bychom si měli připomínat. Jasně ukazuje, odkud přichází násilí a hrozba pro naši zem."

.................

Wikipedie:

Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa (Vstup spojeneckých vojsk, Operace Dunaj) byl vojenský vpád vojsk pěti komunistických zemí Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem (SSSR)... Dále se jej účastnila vojska Polské lidové republiky (PLR), Maďarské lidové republiky (MLR) a Bulharské lidové republiky (BLR). Vojska Německé demokratické republiky (NDR), ač připravena k zásahu, nakonec hranice ČSSR nepřekročila (až na malý počet specialistů).[6][7] Země Varšavské smlouvy, které se invaze nezúčastnily, byly Albánie (od roku 1962 fungovala v tomto paktu jen jako pasivní člen) a Rumunsko pod vedením svérázného diktátora Nicolae Ceauşesca.

.................

Takže, budoucí kandidáte na prezidenta ČR, chcete říct, že ze všech těchto zemí přichází násilí a hrozba pro naši zem?

5 6
možnosti
JS

Opravdu si myslíte, že se satelity Rusáků mohly chovat jinak?! Věříte tomu, že např. Slováci napadli SSSR v akci Barbarossa? Přestože v tu dobu už Slovensko patřilo Hitlerovi a jeho vojska také útočila pod jeho vlajkou. Zkuste i jiné stránky z Wiki, od roku 1956 bylo jasné, že kdo neuposlechne rozkaz, toho Sověti srovnají do latě, takže odpovědnost je čistě na nich.

6 0
možnosti
Foto

,,Kvůli ruským tankům neviděli svou matku 20 let"

CHCETE PŘÍBĚHY?Taky bych jich ,,pár" měl!Třeba o mých rodičích. O tom, že můj táta se s mou mámou viděli až po šeti letech. A on poprvé po oněch šesti letech viděl POPRVÉ svého syna. A mojí mámu nepustili na pohřeb jejího táty. A mladší strýc coby student byl v koncentráku. A další strýcové nasazeni na nucené práce a matka taky!!A..... Ale taky, že jsme se s mým bráchou neviděli, než až po 22 letech! Koho z toho mám vinit? Ruské, či německé tanky? A plivat kvůli tomu na Němce, nebo Rusy? Či malovat čerty na zedˇ? A proč a v čím zájmu!!Aby se zase mohlo praktikovat ,,NEHODÍCÍ SE ŠKRTNĚTE"?

Taky bych moh napsat ,,román" o ŠPÍNĚ za celé období od nedlouho poválečného až do r. třeba devadesát, ale i dále. PRAVDIVÝ!!Ve všem všudy!!

Ovšem ne vše by se ,,leckomu" hodilo do krámuRv

15 1
možnosti
Foto

P.S.: mnohé z toho, co jsem uvedl, jsem na těchto stránkách publikoval. Včetně i kopií foto i dokladů. O mnohých diskuzích ani nemluvě.

3 0
možnosti
Foto

Příběh je tak bizarní, že jen těžko mu bezezbytku věřit. Otec odjíždí se třemi kluky 5-8, aby připravil zázemí. Jak, kde a proč?

Copak lze se třemi dětmi něco rozumného dělat, někde pracovat a připravovat zázemí? A co utečenecké lágry? Neměla by to rodina lepší, kdyby emigrovali společně. Myslím, že 99,99% rodin, pokud to bylo možné, emigrovaly společně.

Nevím, opravdu mi to připadá podivné. Možná ne vymyšlené, ale některé podstatné detaily mi prostě chybí. Spíš mi to připomíná nějakou předrozvodovou situaci, což by pak mnohé vysvětlovalo.

9 9
možnosti
JT

Ano mnohem lépe by mu bylo, kdyby podepsal STB, jako někdo, a pak to tady v klídku prožíval. Jako někdo, že.

5 7
možnosti
Foto

Ruské tanky nás hlavně osvobodily od německé nadvlády. A co se týče vyžadování souhlasu s okupací, tak ten byl vyžadovaný jen od lidí na vysokých postech.

4 16
možnosti
Foto

Tak, určitě ne na školách. Alespoň ne na vysokých. Nikdy jsem o tom nic neslyšel.

Ale, ony se, paní Jarmilo, ty pohovory snad skutečně dělaly i s řadovými pracovníky. Se mnou, jako s desátníkem absolventem, takto v roce 1974 hovořeno bylo.

2 1
možnosti
Foto

21. srpen 1968 je tragická zkušenost v našich dějinách, kterou bychom si měli připomínat. Jasně ukazuje, odkud přichází násilí a hrozba pro naši zem

Zdroj: http://hilser.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=545358

Ano, s touto tézí lze radostně souhlasit, ale co pak prosím ukazuje 8. listopad 1618 a 15. březen 1939 ?

5 1
možnosti
MV

Nejak tak to vidim take pane Reznik....

2 0
možnosti
Foto

podobné bizarní příběhy by neměly být interpretovány hystericky a navíc jedinci, nemají praktické zkušenosti s dobou kdy se věci odehrály. Dochází pak často ke zkresleným závěrům a hodnocením. V každém případě je nejprve třeba vysvětlit, jakým mechanismem nutil neživý technický stroj (ruský tank) k emigraci konkrétní rodinu se šesti dětmi, zatímco jiné rodiny s pěti, čtyřmi, třemi a méně ratolestmi bez problému zůstávaly doma.

8 5
možnosti
JS

Vaše konstrukce je opravdu bizarní. Jako byste nevěděl, že o historii mohou mluvit i lidé, co ji sami nezažili. Nastudovat prameny si může každý. Doporučuji to každému, pak byste asi pochopil, že kdo nechtěl ohnout hřbet jako rodiče mnohých zde diskutujících, kdo nechtěl morálně selhat, musel odejít. Bez problémů zůstávaly jen kolaboranti s režimem a lidé, na které režim neměl páky, co např. nechtěli dát děti na školu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2507x
Vědecký pracovník a vysokoškolský pedagog na lékařské fakultě, milovník skal, zpěvák a fanoušek argentinského tanga.

Politik - 27.8.2016 oznámil rozhodnutí kandidovat v prezidentských volbách 2018

 

Seznam rubrik