Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chápu to tak, že je neúnosné, aby zde vycházeli blogy plné nenávisti, lží a polopravd - a pokud se politiky a konkrétních událostí - Ukrajina, imigrace - aktuálně týká, aby byl takový "názor doložen, ozdrojován" - aby fantasmagorie mnohých, vycucaných z prstu či jen nemocné psyché, nezaplevelovaly hlavní stránku blogu. Za takové opatření zvedám jednoznačně palec redakci a adminům. Jde zajisté o "zdravou míru", a to přeci neznamená, že nemůžeme vyjádřit svůj názor a že si nemůžeme dělat legraci z politiků, například - jde o tu míru, a základní slušnost. A jde především o to, nevyvolávat paniku. naprosto to chápu.

0 0
možnosti
Foto

... uf, vycházely blogy ... sem se nějak rozohnil, asi;-D

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že směrem ven u čtenářů často neznalostí a u jiných médií cíleně...dochází k k paušalizaci ve smyslu "na svých stránkách zpravodajský portál idnes zveřejnil text, který..." vcelku chápu potřebu regulace hlavní stránky blogu. Ofc nejde o žádnou cenzuru ani omezení svobody slova.

A ofc je zřejmé, že vždy posouzení konkrétního obsahu bude logicky subjektivní, jiné být ani nemůže. Bloguji tu již dost dlouho abych věděl, že...ve slušnosti se dalo komunikovat a dá s každým adminem, což není totéž jako prosadit si každou cenu svou verzi, svůj úhel pohledu.

Taky tenhle krok chápu jako logický v souvislosti s tím, jak se čas od času ozývaly hlasy o "zkvalitnění blogů".

Takže já s tím problém nemám. je zřejmé, co je myšleno "odzdrojováním" a kdy jak moc bude důležitá jeho váha...a zbytek ukáže praxe :)

2 0
možnosti
Foto

jen jestli máš všechny modelky odzojovaný,:-)

1 0
možnosti

..jinými slovy...pište si co chcete...my sem dáme stejně jen to co nám vyhovuje...a to by bylo aby se blogerem stal někdo kdo se nám nebude líbit....Rv

...ale co...stejně za chvíli bude vyiset cedule..."tady je burešovo!"...a pudem k ledu všichni....

1 1
možnosti
Foto

Kdyby na hlavní straně blogu bylo jen to, co "nám vyhovuje", těžko by tu mohly vycházet zároveň články blogerů, kteří zastávají zcela protichůdné názory.

2 0
možnosti

Heh, rozsmalo, dobry... :-) To kdyz nekdo bude psat o sve osobni navsteve - napriklad v Syrii, tak musi prilozit scan letenky? :-)

A kdo bude hodnotit duveryhodnost zdroje?

Jsem zvedav, jak to tu bude v praxi fungovat.

0 1
možnosti
Foto

Možná byste si ten článek měl přečíst. Mluvíme o článcích, které se tak či onak vyjadřují k aktuálnímu dění. 

K důvěryhodnosti zdrojů. V principu to lze ukázat na příkladu rusko/ukrajinských sporů: proruský web nebude nejspíš důvěryhodným zdrojem pro tvrzení namířené proti Ukrajině, stejně jako proukrajinský web nebude tím pravým zdrojem pro tvrzení mající doložit tu či onu ruskou nepravost.

3 0
možnosti
Foto

Tak to jsem zvědavý, co uděláte například s pány Olšerem a Pezynskim, nebo jak se ten číman jmenuje...;-D

1 0
možnosti
Foto

oba dnes zveřejnili blogy a i přesto, že tam jsou diskutabilní pasáže, tak jim to prošlo, tak to asi nebude tak horké, jak se nám zdálo.

2 0
možnosti

Aby to nedopadlo tak, že zde zůstanou jen úžasně zajímavé články, u kterých nebude nutné žádné ověřování pravdivosti. Třeba "Jak se dnes krásně vykakal můj pejsek" a pod. Veškeré diskuse se pak omezí jen na zdvižené palce a srdíčka, všichni budeme šťastni a cíle bude konečně dosaženo. :-P

8 0
možnosti

..k tomu to neodbytně spěje....bohužel....;-€

0 0
možnosti

No a pak obržíte tuto zprávu a dopsali jste...

Dobrý den

pro opakované porušení Kodexu blogera, v němž jste přes naše upozornění pokračoval, jsme se rozhodli nadále Vaše texty nadále nezobrazovat na titulní straně blogů. Budou nadále přístupné pouze na Vašem soukromém blogu, a to včetně textů budoucích.

Za adminy Tereza Janků

Tisíceré díky paní Janků , Pulitzer by měl z Vás radost...

9 0
možnosti
Foto

Blog pana Mrázka je skutečně mimo hlavní stranu blogů. Přes opakované upozornění znovu publikoval cizí texty, což kodex prostě zapovídá, navíc je to v rozporu s autorským zákonem. 

Jeho diskusní příspěvek velmi jednoduše ukazuje, jak úspěšně vyrobit z polopravdy lživé tvrzení. Tedy přesně to, kvůli čemu jsme Kodex blogera nyní upravovali.

1 0
možnosti

Jsem pouhým čtenářem, takže jsem si honem zařadila pár blogerů do "oblíbených", aby mi chodila hlášení o jejich článcích  (i když myslím, že dost z nich se tady na to vykašle). Diskuze jsou sice jakoby "kultivované", ale přesto jsou tady agresivní jedinci, jejichž nahlašováním se já nemíním obtěžovat. Myslím, že sem na blogy nepolezu proklikávat se nudnými vykastrovanými články olepenými spoustou reklamy. Zprávy jsou zde dost se zpožděním (než to někdo předžvýká a schválí), plné tendenčností, gramatických a stylistických chyb. Myslím, že takhle se zařídí víc čtenářů, o blogerech nemluvě.

9 1
možnosti
Foto

cituji z pravidel : Bloger nemá automatický nárok na publikování článků na hlavní straně Blog iDNES.cz.Provozovatel nemusí udávat důvod, proč jeden článek vyjde na hlavní (titulní) straně, a jiný nikoli. Provozovatel může také rozhodnout o tom, že se na titulní straně nebude zobrazovat žádný z textů konkrétního blogera.  Takže bloger vlastně může dodržet všechna nová pravidla nic neporušit, ale když se nebude líbit některému z adminů, tak má smůlu, tohle mi přijde asi jako nejproblematičtější pasáž nového kodexu Rv

11 1
možnosti
Foto

Tahle pasáž je v kodexu od začátku, není nová. Je to trochu mocipanské, uznávám, ale tohle právo provozovatele není až tolik nepochopitelné. Uplatňujeme tohle pravidlo zcela výjimečně, ale když někdo ve svých článcích v uvozovkách řečeno zešílí, nemá smysl s ním vést právnickou vojnu, jestli porušil kodex dostatečněkrát a dostatečně drsně, nebo ne. Prostě s ním své jméno iDNES.cz spojovat nadále nechce a musí hledat štěstí jinde.

0 0
možnosti
Foto

Cituji z nového znění kodexu:

Na titulní straně blog iDNES.cz nemohou být:

- články, které se týkají aktuálního politického či společenského dění a nejsou dostatečně zdrojovány, přičemž za relevantní nelze považovat zdroje z nedůvěryhodných webových stránek, hoaxy ap. U závažných témat musí bloger pracovat minimálně se dvěma na sobě nezávislými relevantními a důvěryhodným zdroji

- články, v nichž bloger na základě pravdivých dílčích skutečností nebo událostí vytvoří vykonstruované závěry, které ve výsledku vytvářejí zkreslující či nepravdivý obraz o té či oné skutečnosti, jevu apod.

A mám otázku: Jakým způsobem bude toto pravidlo dodržováno nebo vymáháno? Například bloger Radek Polický, kterého nebudu jmenovat, minimálně druhý bod naplňuje v každém svém článku.

10 0
možnosti
Foto

To bude opravdu náročné, taková pravidla dodržet. Zeptám se v ČT jak oni to dělají. Nezdá se mi, že by moderátorka pokaždé ohlašovala zdroje svých zpráv.

2 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.