Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

O35l59g18a 12M82e66d98o22v51á

19. 9. 2015 18:56

Jen fakta...

V pravidlech bylo uvedeno:

Letos jsme přidali jednu podmínku - v každé povídce se musí objevit následující tři slova:  nakukovat,  překvapivý,  vlnka. Absence těchto tří výrazů znamená diskvalifikaci pro finále.

Povídky bez uvedených slov ale vyřazeny nebyly. 

Použít je můžete v libovolném tvaru, odvozená slova typu mikrovlnka ale nikoli.

Přídavné jméno překvapivý může být v jiném rodě, pádu a čísle, ale odvozené slovo překvapivě, to není jiný tvar, to už je jiný slovní druh, příslovce, ne přídavné jméno.

Zda slova užijete přirozeně, bez násilí, tak, aby posloužila příběhu, může ukázat, jak jsou vám hry s literárním jazykem skutečně vlastní.

Někteří autoři si žádné násilí s vkládáním povinných slov nepřipustili, a nic se nestalo, mají povídku ve finále.

Klára Kubíčková píše:

"A pokud je to dobré čtení, rádi pošleme dál i povídku, která třeba do puntíku nesplní všechna daná pravidla. To by se nám taky mohlo stát, že ve finále budou samé nudné texty, byť o přesné délce 5600 znaků…"

Mají to čtenáři pochopit tak, že opravdu všechny ostatní texty, které splňovaly požadavky, byly nudné, a že pravidla obecně není třeba dodržovat?

0 0
možnosti
Foto

Milá redakce, to jste se zase předvedli. Proč si to děláte...?8-o

0 0
možnosti
Foto

V pravidlech soutěže je zcela jasně napsáno, že absence tří povinných slov znamená diskvalifikaci ze soutěže. Bohužel toto kritérium porotci asi vůbec nehodnotili... Škoda, taková to mohla být dobrý soutěž.:-(

0 0
možnosti
PK

Typické je, že na výhrady v diskuzi nereagoval nikdo z organizátorů ani porotců soutěže.

Rozsah cca 5600 znaků byl stanoven natolik přesně, že z něj plynula tolerance v řádu maximálně stovek znaků, nikoli tisíc. A zadávat autorovi povídky povinná slova je směšné samo o sobě. Ovšem to, že zadáním při výběru neřídili ani porotci, je už výsměch na druhou.

3 0
možnosti
DT

To je už stejně jedno.

Pro mě je vítězem každý ten, kdo se zúčastnil a neměl potřebu podvádět. R^

Nezávisle na tom, kdo koho jak a kam protekčně protlačil kdo komu jak nakonec kam naklikal jaké množství hlasů, kdo kdy bude jak slavit svůj umělý "úspěch".:-)

Z pozice čtenářky, díky za ty "čisté" povídky - je z nich cítit nadšení pro věc, a to je hlavní. R^

2 0
možnosti
ND

Ještě dodávám, přesto všechno finalistům blahopřeji.

0 0
možnosti
ND

Já k tomu můžu říct jen jedno. Už nikdy víc účast na jakékoliv soutěži blog idnes, ne proto, že nepostoupila jedna z mých povídek, ale proto, že výsledek je víc než diskutabilní. Rv

4 0
možnosti
DT

Je mi líto těch, kdo se drželi pravidel a přesto vypadli, aby mohli postoupit ti s protekcí, i když nezvládli splnit podmínky soutěže. No, tak ať si to letošní vítěz užije - podvod musí obzvláště hřát u srdce. Rv

5 0
možnosti
SK

Přesně, znaky by se měly dodržet. Já měla rozpracovanou hodně dobrou povídku - aspoň si to myslím - ale pak jsem si všimla toho znakového omezení, a tak jsem to zkrátila a vznikl z pěkné povídky paskvil, nicméně jsem zadání splnila. Povídky, které nesplnily daná kritéria, měly být vyřazeny. Proč tomu tak nebylo???

4 0
možnosti
MP

Souhlas s pí. Šumanovou - na co jsou pak nějaká pravidla? A jak může soutěžit básník, dramatik a režimní spisovatel pan Čejka? To není proti pravidlům?

2 0
možnosti
Foto

Nepřijde mi úplně fér, aby do finále postoupila povídka s dvanácti tisíci znaky, když v pravidlech bylo jasné dané max. 5600.

4 0
možnosti

Co se dá dělat. Moji favorité nepostoupili, já to alespoň zkusil a pravidla se tak trošku znásilnila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.