Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pesinternet

7. 7. 2011 12:15
Redakci

Kdy se konečně redakce zvedne se svých divných morálních principů a vykáže "VIP" Georga Novotného do patřičných mezí ? On a jeho ozvěna Obr Koloděj Vám prestiž rozhodně nezvyšuje.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

2. 7. 2011 8:56
Pane Novotný...

... Vaši základní otázka, kvůli které toto všechno vzniklo, velmi dobře znám z diskusí pod vlastními články: "Proč, když píše o válce ve Vietnamu, neopomene zmínit válečný zločin v My Lai, ale nikdy nepíše o masakrech Vietnamců spáchaných vojáky Severu a Viet Congem." V jiné varinatě, jistě vyvedeno do extrému, by mohla znít "proč, když píšete o žluté, nikdy nepíšete o zelené". Řeknu Vám, jak bych to viděl já (neboť narozdíl od Vás nikdy ve svých článcích nerozebírám tvorbu jiných autorů). Olšer napíše o jednom a Vy, aniž byste ho kritizoval, dopíšete o těch ostatních. Jenže na takový postup musí člověk mít. Někteří v diskusích pod Vašimi články píší, že Váš projev je narozdíl od Olšera "kultivovaný a slušný". Ne, není. Vy jen máte schopnost poslat do řiti, aniž byste o ní psal. To je celé - a je to ještě horší, než když někdo do řiti pošle rovnou.

1 0
možnosti
FM

František Matějka

2. 7. 2011 8:57
Re: Pane Novotný...

... a snad jen dodám, že kdybyste měl povolené diskuse pod svými články, jako Olšer, napsal bych to tam.

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

2. 7. 2011 8:12
jednoznačně má pan Olšer alespoň odvahu

povolit pod svými články.

Pan Jiří (George) Novotný je natolik přesvědčen o své pravdě, že o ní nehodlá ani diskutovat, či diskusi jen připustit.

1 0
možnosti
AS

viveka

3. 7. 2011 20:05
Re: jednoznačně má pan Olšer alespoň odvahu

To je pravděpodobně tím, že oponenti pana Olšera, jsou výrazně slušnějšími, věcnějšími a inteligentnějšími diskutéry, než oponenti pana Novotného. Já se panu Novotnému nedivím, že diskuze zavřel, nemělo to nic společného s odvahou, spíš s hygienou.

2 0
možnosti
JT

Jirka1938

2. 7. 2011 6:40
Pane Olsesre

prosim vas, neukazujte se s omselymi vyroky Voltaira.

2 0
možnosti
JM

JardaM

2. 7. 2011 5:36
Díky idnesu za umožněnou diskusi

Myslím, že to co pan BO chtěl v prvé řadě vypíchnout ve svých reakcích na otevřený dopis a další blog pana GN a čím se tady pohříchu nikdo nezabývá je fakt, že americká armáda byla ve Vietnamu agresorem a že kauzalita je tím jednoznačně dána. Nebýt zabránění celovietnamských voleb (což je mimochodem demokratický akt) a válečné agrese USA, tak by nevznikl ani masakr v My Lai ani masakr v Hue ani nikde jinde. Proto argumentace o svobodě slova versus komunistické cenzuře na informace je v tomto případě jaksi od věci. Myslím, že my Češi jsme vzhledem k historické zkušenosti s velmocenským chováním a okupací schopni vycítit, odkud vane svinský smrad. A na rozdíl od pana GN si nemyslím, že pokud někdo kritizuje chování americké vlády, tak že nesnáší Američany a Ameriku jako takovou a že tak činí z jakési závisti, protože je Amerika úspěšná, což je jeho častá argumentace. Totiž byla, než vypnul diskuse pod svými články.

1 0
možnosti
JM

JardaM

2. 7. 2011 5:46
Re: Díky idnesu za umožněnou diskusi

Mimochodem jsme našimi médii již delší dobu vmanipulováváni do podobně pokřiveného pohledu na období nacistické okupace a poválečných událostí v Sudetech. Zločin zůstává zločinem, vražda vraždou, ale je třeba se dívat na historickou kauzalitu. Nebýt německé okupace a nacistických zvěrstev během 2. světové války, nebylo by ani odsunu Němců a excesů na nich. A muzeum vyhnanců v Berlíně si může koncipovat pojetí historie jak chce a zapomínat na první vyhnané v té válce (Češi ze Sudet v r. 38). Tohle je primární fakt.  Více na

http://moucka.blog.idnes.cz/c/195639/10-mrtvych-Cechu-za-jednoho-mrtveho-Nemce.html

1 0
možnosti
P

pouyti

1. 7. 2011 23:13
ach

delaly/ztratit

0 0
možnosti
P

pouyti

1. 7. 2011 23:11
Copak vymysly G.Novotneho by delal z hanebne porazky Amiku

vitezstvi? Pan Olser by nemel ztratil zbytecne cas "diskutovat" s clovekem,ktery byl od souzen za danovy podvod.RvRvRv

0 0
možnosti
JM

JardaM

2. 7. 2011 5:53
Re: Copak vymysly G.Novotneho by delal z hanebne porazky Amiku

promiňte, ale vaše argumentace je na úrovni paralely: Vy jste si včera uprdnul, tak já s vámi dnes nebudu diskutovat o českém kubismu. I člověk odsouzený za daňová podvod může mít na věci názor a lze s ním na toto téma polemizovat. To platí i o člověku odsouzeném za vraždu. K vašemu překvapení spáchání jakéhokoli trestného činu nemá žádnou souvislost se vzdělaností a inteligencí. Doufám, že vás nikdy nepotká, že byste byl za cokoli odsouzen, protože to byste pak neměl ztrácet čas diskusemi ani sám se sebou. Přeji hezký den

2 0
možnosti
C

Camino.

1. 7. 2011 17:20
Nakonec je vse jinak.....

Pan Olser je nesmirne daleko od pravdy, mela jsem tu moznost potkat dezertery z USA "dodgers", vetsinou to byli vysokoskolaci, ale i jini. Poznala jsem i ty, kteri to prezili....pravda je vzdy jinde, ale spis se ji dozvim v Kanade, nez od socialistickeho valecneho dopisovatele, pana Olsera:-)Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.