Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Jen to přečíst dalo fušku, teď ještě jak tomu porozumět? Však praxe ukáže, co a kdo bude mizet a co a kdo zůstane. Proti útlumu některých extrémních blogů z jedné i druhé strany nic nemám, jen aby to nebyl bič jen na jednu stranu. To se uvidí, snažím se neurážet, občas však používám nadsázku a ironii, tak snad se do toho nadále vejdu. Kéž by to vedlo k vyšší kvalitě a respektu. Snad budu mít jako čtenář i bloger i v budoucnu z této platformy dobrý pocit jako dosud.

0 0
možnosti
JR

J82a15n 23R71á42ž

1. 12. 2015 16:50

Otázka pro administrátora:

Proč je kodex daleko přísnější než zákon. Když si porovnáme všechny právní předpisy, které se týkají negativnich projevů vůči náboženství, menšinám, etnikům, či rasám, je v nich vždy zakotveno, že se musí výrok obsahovat výzvu k násilí směřovanému vůči ( viz výše), popřípadě musí šířit nenávist.

Podle "kodexu" stačí, když někdo s administrátorů zcela subjektivně vyhodnotí nějaký výrok, že vyjadřuje nesnášenlivost, či  že může vyvolat nepřátelské nalady a článek může být stažen.

Přitom judikatura soudů termín "může vyvolat" zcela jasně odmítá, neb  v případě "může" se jedná o domněnku, která je ryze subjektivní po povahy.  Domněnka "může" vyvolat nepřátelskou je rovnocenná domněnce "nemůže," a jen důkaz, že skutečně nepřátelské nálady vyvolal, potvrdí objektivitu domněnky. 

A kdo je natolik kompetentní z administrátorů, tedy je psycholog s právnickým vzděláním, že je schopen objektivně posoudit, který výrok opravdu vyvolá nepřátelské nalady nebo který výrok vyjadřuje nesnášenlivost i když obsahuje prokazatelná fakta.

Jsem přesvědčen, že nový "kodex" vyřazuje předem autory, jejich výroky vyjadřují např. nesouhlas s islamizací Evropy, názory které podporují např. nedobrovolnou internaci ilegálních migrantů, názory, které vyjadřují nesouhlas s používání muslimských symbolů na veřejnosti nebo názory,  které považují islám za ideologii nepřátelskou demokracii. Kodex předjímá, že takové projevy budou automatickypovažovány za názory které MOHOU (!) vyvolat nesnášenlivost vůči Islámu a nebudou moci být uveřejněny.

Nevěřil jsem, že bude takto brutálně potlačena svoboda vyjadřovat své názory na tomto serveru! Ale zřejmě je to v souladu s oficiální politikou EU a názorovým zaměřením členů administrace. Takže to respektuji s tím ale, že moje názory budou vždy vyjadřovat nesnášenlivost vůči jakékoliv ideologii, která svými fundamenty šíří nenávist, potlačuje práva žen a je antisemitisemitská, což je v mých očích Islám.

1 1
možnosti
MK

No bloger nejsem a nebudu (ale never say never). Budu jen jejich čtenářem a diskutérem, pokud mi teda nedáte zaracha;-D pro porušení kodexu diskutéra. Musím se přiznat, že kodex blogera jsem nedočetl, protože takhle dlouhé litánie jsou pro právníky a doporučuji všem blogerům, aby používali služeb právníka jako mladý Václav K. neb i blogem o květinkách můžete hanobit národ, rasu a přesvědčení, protože kdo chce bít, hůl si vždy najde;-O

PS  vím, že psaní blogu se musí respektovat zákonná ustanovení, ale čeho je moc, toho příliš;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.