Blog Info

Předvolební období i na blozích iDNES.cz. Spouštíme politickou arénu!

14. 09. 2017 9:29:16
V nejbližších dnech nás čekají hned dvě zásadní politické události, které ovlivní minimálně příští čtyři roky. Parlamentní a prezidentské volby.

Za posledních deset let nebylo možné na blozích publikovat žádné předvolební názory politiků, to se ale letos mění.

V rubrikách totiž přibyla rubrika s názvem Politická aréna. Co znamená? Zkráceně řečeno, prostor pro politiky, kteří u nás blogují. Tedy rubrika, kde může politik napsat, s čím jde do voleb a co svým voličům nabízí. I to má ale svá omezení. Autor blogu totiž nesmí vyzývat voliče k tomu, aby jej volili, případně volili stranu, kterou reprezentuje, a i tady platí všechna ostatní pravidla blogů. Není tedy možné publikovat například nepravdivé informace, které by poškozovaly ostatní politiky, není možné publikovat petice, komerční sdělení nebo jen prosté tiskové zprávy. Pořád je to blog, tedy prostor k prezentaci názoru jeho autora, nikoliv PR oddělení politické strany.

Blog zařazený v rubrice Politická aréna je na hlavní straně barevně odlišen. Ne každého čtenáře aktuální politická situace zajímá a ne každý chce politické blogy číst, proto chceme dát každému na výběr. Pokud politik chybně text zařadí do jiné rubriky, přesuneme jej do správné rubriky sami.

S úpravou kodexu ale přicházejí i jiné změny. Chceme blogerům dát možnost mazat si své vlastní publikované články podle vlastního uvážení. Zavádíme však povinnost o tom obratem informovat administraci, pokud článek není starší než 48 hodin, a to prostřednictvím helpdesku nebo e-mailové adresy admin.blog@idnes.cz. Důvod je prostý: Poměrně často se nám stává, že poutáme text, který si autor smaže, aniž bychom to věděli. Zbytečně tak zabíráme prostor, ve kterém můžeme poutat jiného blogera s jiným textem.

Inovovaná pravidla také upřesňují stav vyplývající z pravidel užívání (diskusního) účtu iDNES+, který je přímo navázán na profil blogera. Pokud bloger přijde o diskusní profil kvůli deseti smazaným (diskusním) příspěvkům, znamená to i dočasnou nedostupnost administrace blogů. O obnovení je možné požádat nejdříve šest měsíců po smazání posledního diskusního příspěvku. Druhá blokace je (v souladu pravidly užívání účtu iDNES+) trvalá.

Jak jste si mohli všimnout, některé úpravy pravidel jsou spíše "kosmetického rázu" a v podstatě jen potvrzují faktický stav. Věříme, že zavedení rubriky Politická aréna je tím správným krokem vpřed: nejenže umožňuje našim blogerům z řad politiků lépe sdílet politické názory, ale také vychází vstříc čtenářům - jasně ukazuje, co mohou v blogu očekávat.

Přečtěte si také:

Vaše administrace

Autor: Blog Info | karma: 15.07 | přečteno: 1487 ×
Poslední články autora