Blog Info

Na lavičce s Karlou Slezákovou

24. 12. 2016 10:00:00
Karlu Slezákovou znají její čtenáři především jako autorku nostalgických textů o "zrzavém dětství v socialismu". Když je psala, vzpomínala jimi nejen na dětství, ale i v té chvíli vzdálenou Prahu. Jak se cítí po návratu?

Žít dlouhodobě v cizině se každému nepoštěstí. Karla Slezáková žila v Itálii hned dvanáct let. Vyzkoušela si práci řidičky, instrumentářky veterináře i chůvy. Poté, co byla oblast, v níž žila, zasažena zemětřesením, však padlo definitivní rozhodnutí: vrátit se do Prahy.

V Česku se ale musí trochu aklimatizovat - život oproti klidné Itálii je tu prý hodně rychlý. "Třeba stolování. Tam si uděláš tu siestu, všichni si spolu sednou k obědu a v klidu jedí. Doma jsem viděla, že lidi normálně jedí v tramvaji," říká Karla, která si prý nedovedla představit, že by se chovala stejně.

Jak se sžívá s rodnou Prahou, jak to vypadá, když se pod vámi třese zem, nebo jaké jsou rozdíly v povahách Čechů a Italů a jak se slaví Vánoce tady a tam, se dozvíte v tomto díle talk show Na lavičce.

Naším příštím hostem bude režisér Vít Olmer

Otázky mu můžete pokládat do půlnoci 9. ledna, buď přímo zde pod článkem, nebo na admin.blog@idnes.cz. Kávu si s ním tentokrát dá Tereza Janků.

PS: Na základě vašich reakcí na délku pořadu jsme publikovali tady na blogu delší verzi. Kdo nemá tolik času, může si pustit kratší verzi TADY.

Autor: Blog Info | karma: 27.41 | přečteno: 5527 ×
Poslední články autora