Blogeři oslavili 555 dní blogu iDNES.cz. Podívejte se na video

6. 11. 2008 16:51:20
Téměř pět milionů přečtení měsíčně, to už stojí za zmínku. My jsme však spolu s blogery iDNES.cz slavili u příležitosti poněkud netypické. Blogování je totiž vpravdě neobyčejná disciplína, a na blogu iDNES.cz blogují neobyčejní lidé. A tak jsme společně s nimi oslavili neobyčejné výročí: 555dní blogu iDNES.cz. A že blogy na "Idnesu" jsou skutečně zajímavé, dokládají naši čtenáři - články si tu v říjnu přečetli takřka pětmilionkrát!

Zdá se to jako včera, kdy se rubrika blogy poprvé objevila na navigační liště iDNES.cz, a přesto urazila za těch 555dní slušný kus cesty. Začínalo nás kolem dvou stovek, dnes je aktivních blogerů 1700 a denně se registrují další. V červnu loňského roku si čtenáři iDNES.cz články našich blogerů přečetli 20 tisíckrát denně, dnes si je otevřou každý den takřka v průměru 150 tisíckrát, při říjnových volbách jsme dokonce slavili rekord 240 tisíc přečtení za jediný den!

A tak bylo vskutku co slavit. Sešli jsme se v Plzeňském restaurantu na pražském Andělu, předtím ještě šéfredaktor iDNES.cz Michal Hanák (na fotografii před logy iDNES.cz a MF DNES) provedl zájemce z řad blogerů - mezi jinými i Lucii Váchovou, Davida Křížka a Karla Holase - po redakci a zvedl je do míst, kam se člověk běžně vskutku nedostane. Mimo jiné i do našeho televizního studia, v němž se natáčely populární rozhovory Michaely Jílkové či kde se dnes natáčí pravidelný pořad iDNES TV Na skok. Neméně zajímavá byla i exkurze do tiskárny MAFRAPRINT, kde se tiskne kromě jiného náš sesterský deník MF DNES.

img00019.jpg

Blogy se postupem času staly plnoprávnou součástí rodiny webů iDNES.cz, především však neodmyslitelnou součástí života našich blogerů. A ti píší denně kolem šedesáti nových článků, ve kterých se často velmi odvážně pouštějí do hodnocení a mnohdy nemilosrdné, nezřídka zdrcující kritiky naší politické scény, vášnivě se přou na téma soužití Romů a neromů, často ale píší "jen" nádherné povídky či fejetony nebo posílají svým čtenářům prostřednictvím blogu mnohdy skvostné fotografie.

img00018.jpg
A dělají to někteří z nich tak dobře, že díky blogu na iDNES.cz našli dvířka, za nimiž svoje umění mohli uplatnit i jinak. Příkladem za všechny nechť je Rudolf Havlík, který ze povídek psaných pro tento blog pod tlakem svých příznivců sestavil a vydal knihu s názvem Nikdo neche čekat věčně nebo Michal Josephy, jehož na blogu uveřejněné fotografie z turnaje na pražské Štvanici převzala na své webové stránky tenistka Věra Zvonarevová, v současnosti devátá hráčka světového žebříčku.

_MG_9179.JPG
Před několika dny se bloger blog.iDNES.cz Aleš Presler stal jediným člověkem v Česku, kterému poskytl rozhovor otec nedávno zavražděného Václava Kočky.

Sílu a kouzlo blogů objevili a objevují i známé tváře - za všechny jmenujme předsedu sněmovny Miloslava Vlčka, jeho stranického šéfa Jiřího Paroubka, ministra zdravotnictví Tomáše Julínka, významného českého herce a ředitele divadla Na Jezerce Jana Hrušínského, muzikanta Michaela Kocába, pány z kapely Čechomor nebo herce a modrátora Petra Vacka. Stálicí a ozdobou blogerského "portfolia" je bezesporu Miss 2003 Lucie Váchová a její partner, jachtař David Křížek, zcela speciálním hostem je zde velvyslanec USA Richard Graber.

_MG_9220.JPG
Blog je tu pro vás, naše čtenáře, pro vás naše blogery a pro vás, kteří se blogovat na iDNES.cz teprve rozhodujete. Neváhejte, vždyť i vy můžete být naše hvězda!

Foto 1: Houslista Čechomoru Karel Holas, vedoucí blogu iDNES.cz Jan Dvořák, miss Lucie Váchová a jachtař David Křížek soustředěně naslouchají výkladu šéfredaktora iDNES.cz Michala Hanáka.

Foto 2: Michal Hanák

Foto 3: Štěpánka Bergerová v plné debatě, Ladislav Větvička od ní možná nabírá téma na příští blog.

Foto 4: Jan Dvořák s Michalem Hanákem vítají blogery na večerním posezení.

Autoři fotografií: Soňa Lechnerová, Jan Švarc, Tereza Boehmová

Autor: Blog Info | čtvrtek 6.11.2008 16:51 | karma článku: 23.15 | přečteno: 7270x

Další články blogera

Blog Info

Blogy projdou zásadní změnou, podívejte se jakou

Blogy na iDNES.cz budou mít zanedlouho sedmnácté narozeniny. A protože sedmnáct let je v prostředí internetu téměř dospělost, nastal čas změny. A když změna, tak zásadní. Vše se zjednoduší a zpřehlední.

25.3.2024 v 9:59 | Karma článku: 20.68 | Přečteno: 4957 | Diskuse

Blog Info

Soutěž hlasujících: Kdo se letos může těšit na cenu?

Jako každý rok nesoutěžili jen blogeři, soutěžili jste i vy - čtenáři a hlasující. Na koho se usmálo štěstí a může se těšit na knižní ceny od partnera ankety Bloger roku?

23.6.2023 v 10:59 | Karma článku: 8.87 | Přečteno: 443 | Diskuse

Blog Info

Fotovideoblog: Jak se předávaly ceny Bloger roku 2022

Ani letos jsme nemohli a nechtěli vynechat tradiční blogerský sraz. Sešli jsme se tentokrát v restauraci Žebeerková Kozlovna na pražském Smíchově. Kdo byl hvězdou večera a kdo získal letošní Cenu redakce? Podívejte se!

22.6.2023 v 7:50 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 1591 | Diskuse

Blog Info

Dohlasováno! Blogerkou roku Šichtařová. Vypravěčem roku se stal Jaromír Šiša!

Víc než šest tisíc hlasů, drtivé vítězství favoritů i drama do posledních vteřin v nové kategorii Vypravěč roku. Její vítěz, Jaromír Šiša, vyhrál před Dankou Štoflovou o jeden jediný hlas!

13.6.2023 v 9:28 | Karma článku: 34.58 | Přečteno: 8475 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 13.27 | Přečteno: 151 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 282 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 489 | Diskuse
Počet článků 758 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 7524

Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Facebook Blog iDnes


 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...