Sešli jsme se v redakci s finalisty Letní povídky pro Víkend 2014

17. 10. 2014 11:33:07
Podívejte se na fotky a video z předání cen úspěšným autorům z povídkové soutěže Letní povídka pro Víkend 2014. Stejně jako loni, i letos jsme pozvali všechny finalisty do redakce. V příjemné, takřka rodinné atmosféře jsme vítězům předali ceny z nakladatelství Host Brno a Knihy iDNES.cz, finalistům pak pamětní listy a drobné dárky. Třem finalistům pak zástupkyně Knihy iDNES.cz nabídly vydání e-knihy.

 

 
 
 
 

Tady jsou. Finalisté soutěže Letní povídka pro Víkend 2014. Zleva stojí Helena Kubíčková, Zuzana Rampichová, Adriana Bártová, Gabriela Benešová a Janine Pečenková, před nimi opět zleva Pavel Bezděk, Karel Matonoha a Richard Kroll. Karel Boháček a Bohumil Bakalář žel dorazit nemohli.
 

Setkání zahájil řečí až státnickou loňský vítěz Zdenek Merta. "Mně soutěž pomohla dozvědět se o sobě něco, co jsem dosud nevěděl," svěřil se. Letos nesoutěžil, protože byl členem poroty. A nutno říci, že ho to opět bavilo.
 

Autorka vítězné povídky podle hodnocení poroty Janine Pečenková.
Její povídka Okno jí kromě ceny od brněnského nakladatelství Host vynesla
i nabídku portálu Knihy iDNES.cz na vydání e-knihy.
 

 Loňský a letošní vítěz společně. Oba zvítězili v hlasování poroty, Merta navíc i v hlasování čtenářů. Čtenáře letos nejvíce zaujala povídka Gabriely Benešové Madla a smrt, která podobně jako povídka Doktor čert Pavla Bezděka zavede čtenáře až na hranice. Čeho? Přečtěte si.
 
Ceny pro vítěze věnovalo nakladatelství HOST a portál Knihy iDNES.cz.

Od nakladatelství Host obdrželi autoři prvních tří povídek oceněných porotou, resp.čtenáři iDNES.cz klasickou i audio verzi prvních dílů krimi bestsellerů 
Žena v kleci od Jussiho Adler-Olsena
a Skála od Petera Maye. 


Od portálu Knihy iDNES.cz obdrží první tři autoři z obou hodnocení e-knihy dle vlastního výběru.

Podívejte se na zbrusu nový blog Knihy iDNES.cz.

logo.png
                 

                           

Nejlepší povídku podle čtenářů do soutěže poslala Gabriela Benešová. Jmenuje se Madla a smrt a u poroty získala třetí pozici.
 

Všechny povídky finalistů si můžete přečíst zde.
 
 

Karel Matonoha už v redakci byl před rokem. Podobně jako Zuzana Rampichová se do finále dostal už loni. Letos z toho byla druhá příčka v anketě čtenářů iDNES.cz. Loni nechal ve sklepení uschnout nechtěného gigola, letos si pohrál s několika vrstvami pointy v příběhu "šťastného" sázkaře. Rána mezi oči čtenářovy v posledním odstavci...
 

Pohled z pléna do záře reflektorů. Před třemi dny na stejném místě stála Tereza Maxová, když zde pro svoji nadaci převzala šek z aukce děl fotografů MF DNES. Vpředu vpravo přihlíží také adminka blogu Tereza Boehmová.
 

Tu je výše zmíněná Zuzana Rampichová, která si svou chvíli slávy užila v naší soutěži už podruhé. Pokusila se nás zmást novým účesem, ale nepovedlo se. Poznali jsme ji. I ona si vybojovala nabídku na vydání e-knihy. Její povídka Bodycaching má vskutku černočerné rozuzlení. Kdo zná geocaching, jistě si dá z názvu povídky snadno dohromady, cože to vlastně v "keškách" hrdinka povídky našla...
 

Paní Helena Kubíčková se v letošním ročníku soutěže prezentovala povídkou Obraz. Hořkosladký příběh s nadějí na konci za přečtení určitě stojí.
 

Povídka Richarda Krolla by spolu s povídkami Karla Matonohy a Zuzany Rampichové mohla soutěžit o nejzajímavější pointu. Sežrán vlastní zahradou, by mohl znít podtitul Richardovy povídky.
 

Zdenek Merta sleduje předávání cen spolu s vedoucím Víkendu MF DNES Janem Švédem. Jan Švéd přítomným prozradil, že se soutěží pro Víkend počítá i na příští rok. Mimochodem, Víkend má od zítřka úplně nový kabát a částečně i obsah. Čeká na vás ve vaší trafice.
 

Gabriela Benešová, Adriana Bártová a Janine Pečenková sledují průběh předávání cen. Adriana při tom zřejmě ještě hledá anděla, který ji doprovodil až do finále.
 
 

Na stupně nejvyšší sice anděl Adriany Bártové nedosáhl, přesto ona jako autorka zaznamenala pozoruhodný úspěch, jelikož do finále se dostaly dvě její povídky. Nečtou se lehce, zejména Nelaskavá láska je opravdu hodně hořká. V instantním světě jedenadvacátého století je ale více nez potřeba se čas od času podívat na věci jinak.
 

Pavel Bezděk poslal k jistému lékaři čerta. Inu, co doktor neví, čert ví zcela jistě. Pavel Bezděk zase ví, že díky soutěži měl letos krásné léto, jak se svěřil v jednom z e-mailů. Snad na nás za to vyzrazení listovního tajemství čerta nepošle.
 

A ještě kompletní sestava setkání. Zleva nahoře zástupkyně portálu Knihy iDNES.cz Hana Kmecová a Michaela Palkovičová, vedle nich Helena Kubíčková, Zuzana Rampichová, Adriana Bártová, Gabriela Benešová, Janine Pečenková, Tereza Boehmová a Jan Švéd. Dole pak Zdenek Merta, Pavel Bezděk, Karel Matonoha, Richard Kroll a autor článku.

Zbývá už jen pozvání na prohlídku redakce, ovšem už bez asistence objektivů. Děkujeme všem, kdo se soutěže zúčastnili, finalistům pak za jejich návštěvu redakce patří dík obzvláštní.

A pozor, za rok tu soutěž bude zase. Šance třeba zrovna pro vás, mladý muži, či pro vás, slečno v modrém  tričku! Věk ovšem účast neomezuje, těšíme se tedy na další stovky vašich literárních počinů v roce 2015.

 


Další fotky najdete na fotoalbu Rajče.net.
 

 

Jan Dvořák

Foto: Dan Materna, MAFRA. a.s.

Video: iDNES video - Romana Navarová, Milan Nosek 

 
 
 
Autor: Blog Info | pátek 17.10.2014 11:33 | karma článku: 17.88 | přečteno: 2316x

Další články blogera

Blog Info

Blogy projdou zásadní změnou, podívejte se jakou

Blogy na iDNES.cz budou mít zanedlouho sedmnácté narozeniny. A protože sedmnáct let je v prostředí internetu téměř dospělost, nastal čas změny. A když změna, tak zásadní. Vše se zjednoduší a zpřehlední.

25.3.2024 v 9:59 | Karma článku: 20.69 | Přečteno: 5221 | Diskuse

Blog Info

Soutěž hlasujících: Kdo se letos může těšit na cenu?

Jako každý rok nesoutěžili jen blogeři, soutěžili jste i vy - čtenáři a hlasující. Na koho se usmálo štěstí a může se těšit na knižní ceny od partnera ankety Bloger roku?

23.6.2023 v 10:59 | Karma článku: 8.87 | Přečteno: 445 | Diskuse

Blog Info

Fotovideoblog: Jak se předávaly ceny Bloger roku 2022

Ani letos jsme nemohli a nechtěli vynechat tradiční blogerský sraz. Sešli jsme se tentokrát v restauraci Žebeerková Kozlovna na pražském Smíchově. Kdo byl hvězdou večera a kdo získal letošní Cenu redakce? Podívejte se!

22.6.2023 v 7:50 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 1592 | Diskuse

Blog Info

Dohlasováno! Blogerkou roku Šichtařová. Vypravěčem roku se stal Jaromír Šiša!

Víc než šest tisíc hlasů, drtivé vítězství favoritů i drama do posledních vteřin v nové kategorii Vypravěč roku. Její vítěz, Jaromír Šiša, vyhrál před Dankou Štoflovou o jeden jediný hlas!

13.6.2023 v 9:28 | Karma článku: 34.58 | Přečteno: 8477 | Diskuse

Další články z rubriky Letní povídka

Danka Štoflová

Jak mi ďábel láskyplně olíznul ruku!

Vdala jsem se za Tammyho, čerokézského indiána, žijícího v New Yorku. Ukázal mi, že život je zvláštní a mnoho věcí nevidím. Jenže já jsem česká holka a vím toho dost. Každý v New Yorku má svého psychoterapeuta, je drahý a k ničemu

27.6.2022 v 13:00 | Karma článku: 46.36 | Přečteno: 10305 | Diskuse

Danka Štoflová

Kulový blesk - aneb Nedám ti svůj hrnec!

Vdala jsem se za Tammyho, přímého potomka čerokézských indiánů. Žijeme v Severní Karolíně, na úpatí Great Smoky Mountains. Indiáni jsou pověstní svojí mlčenlivostí. Tak přesně ta mi leze děsně na nervy.

23.6.2022 v 10:31 | Karma článku: 46.20 | Přečteno: 5613 | Diskuse

Lucie Hejnalová

Na kole kolem a okolo

Pravidelně jezdím na kole. To v mém případě znamená, že si pravidelně jednou za cca 15 let koupím kolo, doladím výbavu a namlouvám sama sobě, jak budu pořád jezdit a kolo se stane mou nedílnou součástí. Hahaha.

22.6.2022 v 17:15 | Karma článku: 15.09 | Přečteno: 369 | Diskuse

Danka Štoflová

Rozkošná sexy piha, přímo pod zadkem!

Vdala jsem se za Tammyho, přímého potomka čerokézských indiánů. Žijeme v Severní Karolíně poblíž indiánské rezervace, snad šťastně. Byla jsem a vždycky budu žárlivá. I když vím, že kolečka osudu zapadla přesně na ta správná místa.

16.6.2022 v 10:53 | Karma článku: 47.11 | Přečteno: 16284 | Diskuse

Danka Štoflová

O dívce jménem Faith

Vdala jsem se za indiána z kmene Čerokí, a žijeme v Severní Karolíně poblíž Národního parku Great Smoky Mountains.Indiáni věří, že osudy lidí a naší planety se odvíjí v cyklech.V cyklech zvláštních a neuvěřitelných, až srdce bolí.

14.6.2022 v 9:20 | Karma článku: 46.18 | Přečteno: 4928 | Diskuse
Počet článků 758 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 7524

Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Facebook Blog iDnes


 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...