Vyhráli jste knihu filmových recenzí Ondřeje Slaniny?

Půl druhá stovka čtenářů soutěžila o knihu Slavná světová filmová klasika Ondřeje Slaniny. Deset z vás, kteří jste odpověděli správně na všechny tři soutěžní otázky, vylosovali včera autor knihy a spisovatelka a blogerka Irena Fuchsová. A kdo tedy vyhrál a jaké byly správné odpovědi?

Irena Fuchsová právě vylosovala jednoho z výherců.Petr Topič, iDNES.cz

*

Správně jste odpověděli tehdy, pokud jste stejně jako dalších 141 čtenářů u otázky první zvolili možnost, že Jiří Voskovec hrál ve filmu Dvanáct rozhněvaných mužů porotce (tedy ani ne soudce, ani ne obžalovaného). Jen jeden čtenář odpověděl, že Voskovec si ve slavném filmu zahrál obžalovaného a ani jeden ze soutěžících se nedal zmást možností, že herec vytvořil postavu soudce.

 

Soutěžit jste mohli zde.

 

Většina čtenářů (139) věděla také, že film Lola běží o život natočil režisér Tom Tykwer, nikoli Lars von Trier ani Francis Ford Coppola. Jen čtyři čtenáři tipovali dánského režiséra Larse von Triera, tvůrce Kmotra F.F.Coppolu nezaškrtl žádný ze soutěžících.

Nejméně správných odpovědí padlo na otázku kolik filmů na kolika stranách Ondřej Slanina v knize popsal - celkem 112. Dvaadvacet čtenářů mělo za to, že šlo o sto filmů na dvou stech stranách a osm, že se v knize píše o sto padesáti filmech na třech stovkách stran. Správná odpověď tedy byla: sto filmů na třech stech stranách. Na všechny otázky správně odpovědělo 110 čtenářů.

Přečtěte si také článek Čtyři blogeři posílají čtyři svoje nové knihy na vánoční trh a článek o prvotině Hany Rebeky Šiander.

Lostašku jsme tentokrát vzali do redakční kavárny a spojili jsme tak příjemné s užitečným. Irena Fuchsová a Ondřej Slanina vylosovali na střídačku čtenáře s následujícími přezdívkami v systému MůjPas: Paja214, Sfinga72, assam, plison, horajz, milka98, hbvernik, .tom., Mousa, sisna. Vylosované čtenáře oslovíme mailem na adresu, kterou mají evidovánu ve své registraci v MůjPasu.

Nevyhráli jste? Nevadí. Další soutěže o knihy blogerů chystáme během následujících dvou měsíců hned čtyři. Vyhrát tak budete moci knihy Ladislava Větvičky, Jiřího Prušy, Břetislava Olšera a Hany Rebeky Šiander. Všechny knihy vycházejí s mediální podporou iDNES.cz.

 

 

Irena FuchsováOndřej Slanina

Pokračujeme.

.

 

 

 

Autor: Blog Info | středa 1.2.2012 17:59 | karma článku: 14,83 | přečteno: 1615x
  • Další články autora

Blog Info

A já blbec nechtěl radar v Brdech...

24.2.2022 v 9:43 | Karma: 27,47
  • Počet článků 758
  • Celková karma 24,95
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.